Ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, το τουρνουά μπάσκετ «Αλκιβιάδης Μπεναρδής» το οποίο διοργάνωσε η Νεανική Εστία Μεγαρίδος με συμμετοχή των Μανδραϊκού, ΚΑΟ Κορίνθου, Πανελευσινιακού και ΝΕΜ.
Διεξήχθησαν τέσσερις αγώνες στους οποίους οι πολυπληθείς φίλαθλοι οι οποίοι γέμισαν την κερκίδα του Αλέκος Σάλτας απόλαυσαν υψηλού επιπέδου μπάσκετ από τις φιλοξενούμενες ομάδες οι οποίες αγωνίζονται σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών.
Πρωταθλήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η ομάδα του Μανδραϊκού η οποία νίκησε στον τελικό την ομάδα του ΚΑΟ Κορίνθου με 66-64.
Στον μικρό τελικό ο Πανελευσινιακός επικράτησε της ΝΕΜ με 77-70.

Και οι τέσσερις ομάδες έδωσαν από δύο δυνατούς αγώνες προετοιμασίας εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους οι οποίες αρχίζουν σύντομα.
Η ΝΕΜ ρίχνεται στη μάχη του κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου υποδεχόμενη τον Μίλωνα Νέας Σμύρνης.

Στις απονομές παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ Βαγγέλης Λυμπεράτος και ο το μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ Κούλης Τσίχλας.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΝΕΜ Θανάσης Ζάλης ευχαρίστησε τις ομάδες οι οποίες πήραν μέρος και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο το οποίο έχει προσφέρει στον χώρο του αθλητισμού ο Αλκιβιάδης Μπεναρδής, του οποίου το όνομα φέρει το τουρνουά.

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος ιδρύθηκε το 1974 με πρωτεργάτη τον Άλκη Μπεναρδή και μαζί του στήριξαν την προσπάθεια οι Σάκης Κουβάς, Γιώργος Παπαβασίλης, Στέλιος Γκίνης, Χρυσόστομος Σύρκος, Κώστας Βόρδος και πολλοί άλλοι.
Η ΝΕΜ ξεκίνησε να καλλιεργεί τα αθλήματα μπάσκετ και επιτραπέζια αντισφαίριση ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε στα αθλήματά της το σκάκι.
Οι διοργανωτές τίμησαν το έργο του Άλκη Μπεναρδή με τιμητική πλακέτα την οποία παρέλαβε για λογαριασμό του η κ. Αθανασία Μουρτζούκου.
Τέλος ο κ. Ζάλης πρότεινε στον παρόντα Δήμαρχο να προτείνει το όνομα του Αλκιβιάδη Μπεναρδή να δοθεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου το οποίο βρίσκεται στον νότιο τομέα της πόλης των Μεγάρων.