Την αντίθεση αλλά και τη διαμαρτυρία του σχετικά με την προσεδάφιση στον Κόλπο Μεγάρων του αγωγού υπερυψηλής τάσης ο οποίος θα συνδέσει την Αττική με την Κρήτη εκφράζει με υπόμνημά του προς τους Υπουργούς Ανάπτυης και Επενδύσεων Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος-Ενέργειας Χατζηδάκη εκφράζει με υπόμνημά του ο Κλεάνθης Βαρελάς, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Μαζί με Όραμα.

Ο κ. Βαρελάς αναρωτιέται γιατί θα πρέπει ο αγωγός για την ασφάλεια στη δημόσια υγεία του οποίου δεν εγγυάται κανείς, θα πρέπει να οδηγηθεί στην περιοχή Σκαραμαγκά μέσω Μεγάρων και δεν οδηγείται κατευθείαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επισημαίνει ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου αναφέρει με σαφήνεια ότι θα υπάρχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες σε τοπικό επίπεδο μη αναφέροντας όμως το μέγεθος και το είδος των επιπτώσεων.
Επισημαίνει επίσης ότι το έργο το οποίο καταπατά τη γη των Μεγάρων έχει σχεδιασθεί χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλα μείζονα έργα τα οποία βρίσκονται μέσα στα όρια του Δήμου Μεγαρέων.

Τέλος εκφράζει την άποψη ότι το έργο της διέλευσης των ηλεκτροφόρων αγω γών μέσω της γης των Μεγάρων δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε εδώ το υπόμνημα