Την ανάγκη να διασωθεί η ΔΕΥΑΜ επισημαίνει σε άρθρο του ο Κώστας Δέδες, στέλεχος της Τοπικής Επιτροπής μεγάρων του ΕΠΑΜ, ως ένας από τους τρόπυς να αφυπνισθεί το πατριωτικό συναίσθημα των Μεγαριτών.
Ο αρθρογράφος αναφέρεται σε γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος και εξ αυτών θεωρεί ότι το μόνο παράδειγμα αποτελεσματικής αντίστασης στην βιαιότητα του κράτους εκ μέρους των Μεγαρέων ήταν οι κινητοποιήσεις για την σωτηρίου του ποδοσφαιρικού σωματείου ΑΓΣ Βύζας από τον υποβιβασμό.
Από τότε όλες οι μάχες που δόθηκαν (Ρεβυθούσα, αγωγός φυσικού αερίου, ιχθυοτροφεία κλπ), είχαν αρνητικά αποτελέσματα γιατί δεν ήταν μάχες του Μεγαρικού λαού για το δίκιο του, αλλά ήταν μάχες των κομματικών εκπροσώπων.
Αναρωτιέται επίσης πώς χάθηκε από τους Μεγαρείς το πατριωτικό πνεύμα το οποίο εκδηλώθηκε στο απώτερο παρελθόν και κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821.

Ο κ. Δέδες παρακινεί τους συμπολίτες του να μην ενδίδουν στο κατεστημένο των πολιτικών σχηματισμών, τοπικών και εθνικών, αλλά να συστρατευθούν στις τάξεις του ΕΠΑΜ.

Κλικ εδω για ολόκληρο το άρθρο