Την υπογραφή της σύμβασης του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού στην Κινέτα μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου ανήγγειλε η Περιφέρεια Αττικής δια του Αντιπέριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Με την υλοποίηση του έργου, θα επιλυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών, το οποίο ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές στην περιοχή, χαρακτηρίστηκε ως υψίστης σημασίας από την Περιφέρεια Αττικής.
Η Περιφέρεια θέτει σε προτεραιότητα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων και εποχικών κατοίκων της περιοχής.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της συμβάσης του έργου ανέρχεται στα €3,29 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τοποθετείται στον Μάρτιο του 2022. Επισημαίνεται ότι η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο της πράξης ««ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ,
Α’ ΦΑΣΗ
1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
2) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ»,
χρηματοδοτούμενα  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Ε.Π. «Αττική».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Τα έργα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι κάτοικοι της Κινέτας δεν μπορούν να περιμένουν. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Για τον λόγο αυτό, κρίναμε πως η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέτα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022 να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό, με τη σφραγίδα της ΕΥΔΑΠ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου που, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και τις δυνάμεις της Περιφέρειας, προχωράμε ένα έργο που περιμένουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κινέτας, μιας περιοχής πολύπαθης, αλλά πανέμορφης με προοπτικές τουριστικές ανάπτυξης, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε ξεκινώντας ουσιαστικά έργα υποδομής.

Με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ, θα διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τα καταστροφικά φαινόμενα του 2017 και του 2018.
Ο αγωγός τροφοδοσίας θα είναι εξωτερικός, μήκους 15 χιλιοιμέτρων ενώ η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 3000 κυβικά μέτρα».