Από την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής λάβαμε επιστολή σχετικά με την κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων την 28η Οκτωβρίου.
Η επιστολή έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων όπου εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους η ΤΟ δεν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι δεν κατέθεσε στεφάνι επειδή μεταξύ των καταθετών συμπεριλήφθηκε η ΤΟ Μεγάρων της Χρυσής Αυγής.

Εδώ διαβάστε την ανακοίνωση – καταγγελία της ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων

Η επιστολή:

xrysh_aygh_katauesh_stefanoy_250«Μια οφειλόμενη απάντηση λοιπόν στους αριστερούς για την κατάθεση στεφάνου στην πλατεία ηρώων από την Τ.Ο Χρυσή Αυγή Μεγάρων, που τόσο πολύ τους ξίνισε. Συντροφιά κατά αρχάς το «ΟΧΙ» το είπε πρώτα ο Ι. Μεταξάς και εν συνεχεία το είπε και ο ελληνικός λαός. Αν ο Ι. Μεταξάς είχε πει «ναι» και μέχρι που να καταλάβουν οι Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει, οι Ιταλοί θα είχαν πλημμυρίσει την χώρα. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και τον Εθνικό Κυβερνήτη Ι. Μεταξά, δεν θα υφίστατο 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ!
Εν συνεχεία η θέση της ηγεσίας των κομμουνιστών για τον πόλεμο του 1940 όπως και για την Μικρασιατική εκστρατεία ήταν εναντίον του πολέμου, ακολουθώντας την γραμμή της Μόσχας και του ίδιου του Στάλιν, ο οποίος είχε δηλώσει στην “Πράβδα” στις 30 Νοεμβρίου του 1939 ότι δεν επετέθη η Γερμανία εναντίον της Αγγλίας και της Γαλλίας, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Έχουμε βεβαίως και την πρώτη επιστολή Ζαχαριάδη, η οποία ήταν έργο του Μανιαδάκη με την υπόσχεση στον Ζαχαριάδη ο οποίος είχε μεταφερθεί στην Αθήνα ότι θα νομιμοποιήσει και πάλι το ΚΚΕ. Αργότερα ο Ζαχαριάδης με άλλη επιστολή του ακολούθησε πιστά και αυτός την κομματική γραμμή. Ποια ήταν αυτή; Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από επίσημη ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, την οποία δεν έχουν αρνηθεί ποτέ: Κ.Ε. του ΚΚΕ, 7 Δεκεμβρίου 1940: «Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας…» (Έκδοση ΚΚΕ με τίτλο: «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1931», τόμ. Α’ «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 509-510).

Δόξα και Τιμή λοιπόν, στην 28η Οκτωβρίου, στο Έπος των Ελλήνων, που νίκησαν μια αυτοκρατορία, αλλά κρίμα για την ιστορική λήθη την οποία μας έχουν επιβάλει οι άνθρωποι του πολιτικού κατεστημένου του μεταπολέμου, ξενόδουλοι σε όλες τις περιπτώσεις. Ασφαλώς και πολέμησαν με γενναιότητα και οι αριστεροί γιατί ήταν και αυτοί Έλληνες, αλλά αυτό δεν αφορά την προδοτική ηγεσία του ΚΚΕ, της οποίας πολιτικοί επίγονοι είναι σήμερα τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ρίζες του οποίου ευρίσκονται σε μία διάσπαση του κομμουνιστικού κινήματος και όχι σε κάτι διαφορετικό από το ΚΚΕ.

Ας γνωρίζουν όμως αυτοί οι οποίοι διαστρεβλώνουν την αλήθεια ότι είναι πολύ μικροί και ασήμαντοι για να αλλάξουν την Ιστορία. Το ΟΧΙ ανήκει αναμφισβήτητα σε ολόκληρο τον Λαό, αλλά ανήκει και στον πατέρα της Νίκης, στον άνθρωπο που τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου είπε ένα υπερήφανο ΟΧΙ στον εκπρόσωπο μιας αυτοκρατορίας χωρίς να λογαριάσει συνέπειες, χωρίς να σκύψει το κεφάλι στην ιστορική πρόκληση και αυτός δεν είναι άλλος από τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά.

Η Χρύση Αυγή ως φυσική συνέχεια της Εθνικής πολιτικής του Ιωάννου Μεταξά και με το ποσοστό που μας έδωσε ο λαός, κατατάσσοντας μας στην τρίτη θέση, θα βρισκόμαστε πάντα εκεί για να τιμούμε τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για τα ιερά και τα όσια της Φυλής μας».

ΜΕΓΑΡΑ:
28ης Οκτωβρίου 65
Τηλέφωνο: 69 56608710-2296023375
Τρίτη 18:00-20:00
Πέμπτη 18:00-20:00