Από το πρωί, όπως είχε προβλέψει ο συνεργάτης μας Χρήστος Παπαηλίας, τα Μέγαρα βρέθηκαν σε κλοιό χιονοπτώσεων αλλά ευτυχώς χωρίς προβλήματα.
Η βόρεια πεδιάδα είδε το χιόνι να πέφτει σε επίπεδα υψηλότερα από τα 200 μέτρα στην οροσειρά Πατέρας.
Αντίθετα οι δυτικές περιοχές δέχτηκαν χιονόπτωση ακόμα και σε επίπεδο θάλασσας όπου είδαν να το στρώνει έστω και για λίγο στη Βαρέα και στο Βαρδάρι.
Από Καβελάρη, Άγιο Ιερόθεο και στη συνέχεια όλες οι περιοχές προς Κοκκιναρέα, Κολάτα, Χάνι, Πευκενέα, Μάζι, Αλεποχώρι χρειάστηκαν παρεμβάσεις από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας.

Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας, προετοιμασμένες, βρέθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Μεγαρέων οι οποίες έχοντας στη διάθεσή τους οκτώ οχήματα αντιμετώπισαν όλες τις περιπτώσεις ανάγκης.
Μένουμε στις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Σταύρου Φωτίου ότι υπήρξε αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Ολυμπία Οδό.

Οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Σταύρου Φωτίου περιγράφουν την κατάσταση:
«Η Υπηρεσία Καθαριότητος με οκτώ μηχανήματα κρατάει ανοικτούς τους δρόμους στο Δήμο μας. Μετά από παρέμβαση και του Δημάρχου η Ολυμπία Οδός ρίχνει αλάτι στο δρόμο Χανίου και στο δρόμο προς Καβελάρη.  Επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής ρίχνει τώρα αλάτι στο Δρόμο Αλεποχωρίου. Τους ευχαριστούμε πολύ».

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΧΙΝΙΟΥ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Έξαρση του ψυχρού καιρού με επανάληψη των χιονοπτώσεων αναμένεται κατά τα ξημερώματα και το πρωί της Παρασκευής

Χιονισμένο Βαρδάρι. Φωτο Gianni Marenghi