Πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία των μαθητών του Βυζάντειου Δημοτικού Ωδείου Μεγάρων την Τετάρτη, 11 Ιουλίου, στο ανοικτό θέατρο στο άλσος Πευκάκια.

Γέμισε το θέατρο από γονείς, συγγενείς και φίλους των σπουδαστών οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους να δείξουν πόσο προόδευσαν κατά τη χρονιά που έληξε.

Ακούστηκαν ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις έργων ενώ όλοι οι μαθητές πήραν το θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Η κορύφωση της βραδιάς ήταν η παρουσία του Άκη Κακαγή, γνωστού από την διάκρισή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα The Voice, ο οποίος τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα μαζί με σπουδαστές.

Παρουσιάστηκαν προγράμματα με έγχορδα, πνευστά, κρουστά όργανα και φωνή.

Ειδικότερα φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που το Ωδείο ξεκίνησε να προσφέρει μαθήματα βυζαντινής μουσικής και έτσι στην συναυλία συμμετείχαν και οι σπουδαστές του εν λόγω τμήματος.

Το Βυζάντειο Ωδείο, το οποίο έχει παράρτημα και στην Νέα Πέραμο, είναι αναγνωρισμένος φορέας από το Υπουργείο Πολιτισμού και προσφέρει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών. Αυτό σημαίνει ότι οι ντόπιοι ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν με την μουσική μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα Μέγαρα ή στην Νέα Πέραμο.

Από της ίδρυσης του Ωδείου, διευθυντής είναι ο κ. Σπύρος Μπερδελής και στο εκπαιδευτικό δυναμικό του εντάσσονται αξιόλογοι μουσικοί. Όλοι τους εργάζονται με αγάπη στη μουσική και προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν ώστε οι σπουδαστές να λάβουν το μέγιστο δυνατό.