Μεγάλη αντίδραση κατά του Δημάρχου Σταμούλη έχει προκληθεί στη Νέα Πέραμο με το αιτιολογικό ότι συνεχώς μειώνεται το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες λειτουργούν στην εν λόγω Δημοτική Ενότητα.
Οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες με ανακοινώσεις τόσο εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου όσο και απαντήσεις εκ μέρους τη Δημάρχου.
Ο κ. Σταμούλης υποστηρίζει ότι τυπικά δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με τις εσωτερικές μεταθέσεις προσωπικού εφ’ όσον το προσωπικό ανήκει στο Δήμο Μεγαρέων.

Ωστόσο η δυσαρέσκεια στη Νέα Πέραμο φαίνεται να κορυφώνεται και να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, γεγονός το οποίο οδήγησε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Σεβαστή να εκδόσει σφοδρή ανακοίνωση στην οποία αιτιολογεί τη στάση της τοπικής κοινωνίας και ζητά δίκαιη μεταχείριση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: (σ.σ. Η ανακοίνωση παρατίθεται αυτούσια χωρίς τροποποιήσεις ή προσαρμογές)

Θέμα: “Οργανωμένο σχέδιο  της Διοίκησης Σταμούλη για την παύση εργασιών των υπηρεσιών της Κοινότητας Νέας Περάμου”

Το θέμα της επάνδρωσης των δημοσίων υπαλλήλων είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κοινότητα. Στο τοπικό συμβούλιο, που έλαβε χώρα στις 09/12/2020, φάνηκαν οι προθέσεις της διοίκησης Σταμούλη, μέσω των αντιδημάρχων της (που κατοικούν στην Νέα Πέραμο) και ενός μέλος του τοπικού, πάλι από την Διοίκηση Σταμούλη.

Πιο συγκεκριμένα, στο χθεσινό τοπικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος έφερε το θέμα της επάνδρωσης υπαλλήλων της Κοινότητας, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες σήμερα υπολειτουργούν και θα συνεχίσουν μιας και στο άμεσο μέλλον υπηρεσιακοί υπάλληλοι θα φύγουν από τις θέσεις τους λόγω συνταξιοδότησης καθώς επίσης και το γεγονός της μετάταξης υπαλλήλων από την Κοινότητα στα Μέγαρα, όπως έχει γίνει ήδη.

«Οι υπάλληλοι, επί των πλείστων, στην Κοινότητας Νέας Περάμου δεν είναι παραγωγικοί, καθώς και δεν υπάρχει ανάγκη να είναι περισσότεροι από δύο στην Κοινότητα. Υπηρεσίες, όπως η Οικονομική (Ταμείο) που εισπράττει από τους Δημότες τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜ, όταν το δίκτυο στον Άγιο Παντελεήμονα μεταφερθεί στην ΕΥΔΑΠ, δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται» δήλωσε ο κος Δήμας Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και κάτοικος της Νέας Περάμου.

O κος Φωτίου Σταύρου του Κωνσταντίνου, Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου, επίσης κάτοικος της Κοινότητας, δήλωσε: «Ουδείς αναντικατάστατος» όταν συζητήθηκε το θέμα της αντικατάστασης, λόγω της άμεσης, μελλοντικής συνταξιοδότησης του Γραμματέα του Τοπικού Συμβουλίου και Προϊστάμενο των Υπαλλήλων της Κοινότητας.

Επίσης, η κυρία Τσεγκέλη Ευφροσύνη, Τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας, εκλεγμένη με την παράταξη του κυρίου Σταμούλη ψήφισε μεν το θέμα θετικά, παρόλα αυτά ζητούσε ανάλυση των υπηρεσιών της Κοινότητας, κατά κύριο λόγο αυτές που αντιμετωπίζουν θέματα δυσλειτουργίας λόγω της μη επαρκούς στελέχωσή τους. Θα συμβουλεύαμε την κυρία Τσεγκέλη να διαβάσει τον νόμο για τις Κοινότητες και θα διαπιστώσει πως οι Κοινότητες οφείλουν να έχουν ενεργές και «ζωντανές» τις υπηρεσίες τους όπως ορίζει το ΦΕΚ 2961/23-11-2011, υπηρεσίες όπως το ΚΕΠ, Οικονομικές και Διοικητικές, καθώς και αυτές της Καθαριότητας-Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων και να ζητήσει η ίδια υπηρεσιακή αναφορά για να διαπιστώσει τις ελλείψεις που υπάρχουν. Αυτήν την συμβουλή προσφέραμε απλόχερα και στον Επικεφαλή της Παράταξής της και νυν Δήμαρχο Μεγαρέων.

Αναφορικά, όταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κος Σεβαστής Γιάννης, αναφέρθηκε σε επάνδρωση των υπηρεσιών με υπαλλήλους για την πλήρη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κοινότητας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος δήλωσε πως όλοι οι υπάλληλοι ανήκουν στον Δήμο Μεγαρέων, υπονοώντας ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει ανάγκη να λειτουργούν οι υπηρεσίες στην Κοινότητα, μιας και αυτές υπάρχουν στην πόλη των Μεγάρων.

Όπως, μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε στο οργανωμένο αυτό σχέδιο του κυρίου Σταμούλη υποστηριχτές είναι οι Αντιδήμαρχοί του (ακόμα και αυτοί που δεν εκφράζουν δημόσια καμία άποψη επί του θέματος), που αφουγκράζονται κατά πως φαίνεται, την στρατηγική εξαφάνισης κάθε υπηρεσίας στην Κοινότητα Νέας Περάμου.

Να τονίσουμε, σε αυτό το σημείο, πως οι υπηρεσίες της Κοινότητας σήμερα δεν εξυπηρετούν μόνο τους εγγεγραμμένους της Δημότες της, αλλά και όλους του κατοίκους των γύρω περιοχών, όπως Κουμίνδρι, Άνω Βλυχάδα, Κανδύλι, Νέα Ζωή, Πλάτωνα, που ανήκουν στα Μέγαρα και όχι στην Νέα Πέραμο. Όπως καταλαβαίνουμε μιλάμε για τουλάχιστον 13,000 κατοίκους.

«Όχι, δεν πρέπει να υπάρχετε εσείς στην Νέα Πέραμο. Θα πρέπει να έρχεστε στις υπηρεσίες των Μεγάρων και να εξυπηρετηθείτε». Αυτό είναι το σχέδιο, αυτό είναι το πλάνο, αυτό είναι το όραμα ανάπτυξης της Διοίκησης για την Νέα Πέραμο.

Αυτή είναι η Διοίκηση του κυρίου Σταμούλη Γρηγόρη!

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Σεβαστής
Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Περάμου