Επίσκοπος της παλαι ποτέ διαλμψάσης Επισκοπής Κεχρών εξελέγη χθες, 21 Μαρτίου 2019, από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  ο Αρχιμανδρίτης Αγάπιος (κατά κόσμον Αλέξανδρος) Δρίτσας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου και ως τώρα Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κορίνθου.
Ο νέος Επίσκοπος ο οποίος ταυτόχρονα εξελέγη και ως Βοηθός Επίσκοπος για την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου κατάγεται από τα Μέγαρα και είναι γιος του Στυλιανού και της Ισιδώρας και ανηψιός του Γέροντα Άνθιμου Δρίτσα, ιδρυτή και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γαλακτροφούσης Μεγάρων.

Γνωστό και πολύ αγαπητό τέκνο της πόλης των Μεγάρων, ο Αγάπιος είναι ακούραστος διάκονος με τεράστια προσφορά στην κοινωνία των Μεγάρων και τη Ι.Μ Κορίνθου στην οποία υπηρετεί από το 1988.
Ο Επίσκοπος Αγάπιος κατάγεται από τα Μέγαρα και η εκλογή του ως Επισκόπου αποτελεί μεγάλη τιμή για την γενέτειρα πόλη του η οποία έχει μακρά παράδοση στην προσφορά στελεχών στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αποφοίητησε απο τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα Μέγαρα και έκανε της βασικές του σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 1978-1982.

Η θητεία του στην Ι.Μ. Κορίνθου έχει χαρακτηρισθεί από την κοπιώδη προσπάθεια αυτού και της συνοδείας του για την επαναλειτουργία της εγκαταλελειμμένης Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι την οποία έχει μετατρέψει σε όαση ηρεμίας και γαλήνης στό πολυσύχναστο, πολύβουο και κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κορινθίας.

Το 2003 ορίσθηκε ως Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κορίνθου από τον τότε Μητροπολίτη Παντελεήμονα και στη θέση αυτή τον διατήρησε ο τωρινός Μητροπολίτης Διονύσιος.

Η ΙΜΚ είναι μια Αποστολική-ιστορική Μητρόπολη με μεγάλο αριθμό ενοριών και αντίστοιχα μεγάλο εύρος ποιμαντικών ευθυνών.
Υπό την ηγεσία του φωτισμένου Μητροπολίτη της αναπτύσσει μεγάλο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και η τοποθέτηση του κ. Αγαπίου στην κομβική θέση του Βοηθού Επισκόπου θα συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση και ενίσχυσή του.