Το διήγημά του “Το τελευταίο συστατικό”, το ο οποίο έγραψε σε συνεργασία με τη Μαρία Γεωργοπούλου και εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Λυκόφως, παρουσίασε ο Βασίλης Κορουστάλης την Κυριακή, 9/6, στο καφέ – εσπρέσσο μπαρ Λοφτ στα Μέγαρα.
Πρόκειται για έργο το οποίο συγκαταλέγεται στην λογοτεχνική κατηγορία επική φαντασία και έχει περιληφθεί στη συλλογή Βρόχος η οποία εντάσσεται στην κατηγορία τρόμου.

Είναι ένα διήγημα χαρακτηριστικό του Βασίλη Κρουστάλη ο οποίος εμπνέεται από έργα κλασικής λογοτεχνίας, προφορικούς μύθους, μυθολογία, αστυνομικά, επιστημονική φαντασία, ánime και πλάθει το δικό του κόσμο και τους δικούς του χαρακτήρες.
Το “τελευταίο συστατικό” είναι βέβαιο ότι ανήκει στο είδος το οποίο υπηρετεί ο Βασίλης, την επική φαντασία. Γλαφυρά και με ενδιαφέρον λεξιλόγιο το οποίο αποδεικνύει τη σχέση του συγγραφέα με τη λογοτεχνία ταξιδεύει με το δικό του τρόπο στον κόσμο του αγνώστου και προς την αναζήτηση του μεταφυσικού.

Κατά την παρουσίαση, ενδιαφέρουσα υπήρξε η εισαγωγή του εκδότη Αβέρκιου Λουδάρου ο οποίος μίλησε για το είδος της λογοτεχνίας στο οποίο εντάσσεται η επική φαντασία, είναι αυτό της λογοτεχνίας του τρόμου. Ένα είδος το οποίο έχει υπάρξει από την αρχαιότητα και διακρίνεται εξωραϊσμένο στα κλασσικά έργα από τα έπη του Ομήρου έως τον Παπαδιαμάντη και τη σύγχρονη βερσιόν του οποίου υπηρετούν οι σύγχρονοι λογοτέχνες με πιο κραυγαλέο τρόπο.

Η συλλογή Βρόχος διατίθεται από όλα τα βιβλιοπωλεία.
Άλλα βιβλία του συγγραφέα: Ο μάγος του Αρκάν, Στις φλόγες του πολέμου