Σκληρή, ανθεκτική στις αντιξοότητες, με ισχυρή προσωπικότητα και μέταλλο αποδείχθηκε η Νεανική Εστία Μεγαρίδος στο ματς της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ ΕΣΚΑΝΑ όπου πέρασε από το κλειστό της Δραπετσώνας και νίκησε την ομώνυμη ομάδα με 53-57, ημίχρονο 25-28.
Όντως η ομάδα που διαθέτουν φέτος οι κυανόλευκοι είναι ομάδα χωρίς προηγούμενο. Με διάρκεια στην απόδοση, διατήρηση της ψυχολογίας στα δύσκολα και πλουραλισμό στις λύσεις και τα συστήματα ανάλογα με τον αντίπαλο, αποδεικνύει στο παρκέ ότι φέτος θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην Α΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ .

Το ματς κόντρα στον ΔΑΣ Δραπετσώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολο δεδομένου η ομάδα του Πειραιά πάντα διαθέτει ισχυρή ομάδα, χτες καιγόταν για νίκη αφού προέρχεται από δύο ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές και επί πλέον έχει δύσκολη έδρα όπου οι αντίπαλοί της πάντα δυσκολεύονται. Να προσθέσουμε ότι στο χτεσινό δεν λειτουργούσε ούτε ο πίνακας του σκορ ούτε και ο πίνακας των 24΄΄, παράγοντες ανασταλτικοί αφού οι παίκτες δεν είχαν αίσθηση του σκορ, του χρόνου της επίθεσης και του χρόνου συνολικά .
Ο αγώνας έγινε με φορητό πίνακα στο τραπέζι της γραμματείας.

Με αυτά τα δεδομένα η νίκη της ΝΕΜ έχει μεγάλη σπουδαιότητα.

Στη σκληρή ομάδα της Δραπετσώνας ο Μάνταλος παρέταξε ένα ψηλό σχήμα και στο πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, αλλά στο ίδιο δεκάλεπτο οι δύο ψηλοί, Σιδέρης και Δημάκος φορτώθηκαν με φάουλ και έπρεπε να προστατευθούν.
Ρόλο τότε ανέλαβαν οι Μπαλάφας, Τσολάκης και Πέτρουλας προκειμένου να διατηρήσουν την υπεροπλία κάτω από τα καλάθια.
Το χαμηλό σκορ φανερώνει τη σημασία που έδωσαν οι προπονητές στην άμυνα και στην προσπάθεια να κρατήσουν τον αντίπαλο μακριά από το καλάθι και από θέση βολής.

Αν και η ΝΕΜ κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 15 πόντους, 42-57, ένοιωθε πάντα την κίνδυνο των γηπεδούχων οι οποίοι ήταν ικανοί να κάνουν την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 12-13, 15-19, 13-19

Διαιτητές: Αποστολίδης, Αυγερινός, Σακκής
Γραμματεία: Δημακοπούλου, Γεωργακίου, Καραγκιουλές
Γιατρός: Β. Ζήσης

ΔΑΣ Δραπετσώνα (Καλιπολίτης, Παππάς): Μυλωνάς, Αρμανίδης 6(2), Πρινέας, Καρέλας, Μπεζαντάκος, Ασημένιος 3, Τριανταφυλλίδης 4, Πεζιρκιανίδης 5(1), Τσουκάτος 2, Ραλλάκης 11(1), Παπαγεωργίου 22(4), Μουστάκας

ΝΕΜ (Γ. Μάνταλος, Τ. Υφαντής): Κεχρής 6, Κοντόπουλος 8(2), Πέτρουλας 2, Μαρούγκας 2, Ζακυνθινός 8(1), Μπαλάφας 12(3), Στεφάνου, Τσολάκης 11(1),
Δημάκος 4, Δρακωτός, Καρατζιόγλου, Σιδέρης 4

*** Στην εξέδρα βρέθηκαν πολλοί φίλοι της ΝΕΜ, περισσότεροι από τους φίλους της Δραπετσώνας
*** Στα μισά του 4ου δεκαλέπτου ο πρώτος διαιτητής Αποστολίδης έκανε αυστηρές συστάσεις και απείλησε με αποβολή τους αναπληρωματικούς και ους παράγοντες και των δύο ομάδων να μην σηκώνονται από τους πάγκους
*** Η μη λειτουργία των φωτεινών πινάκων ανάγκασε τις ομάδες να έχουν εκπρόσωπό τους δίπλα στη γραμματεία να παρατηρούν το σκορ και τα στατιστικά. Για την ΝΕΜ δίπλα στην γραμματεία ήταν ο Γιάννης Δομπρογιάννης και στα στατιστικά ο Σπύρος Κουντεμάνης.