Την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών οι οποίοι υπηρετούν στα Μέγαρα ή κατάγονται από τα Μέγαρα πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.
Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης των τριών Ιεραρχών, επιφανών Αγίων και θεολόγων, Μεγάλου Βασιλείου, Ιωάννη Χρυσοστόμου και Γρηγορίου από την Ναζιανζό ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων έχοντας διοργανώσει ομιλία με κύριο ομιλητή τον τέως Δήμαρχο Μεγαρέων Χρυσόστομο Σύρκο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Ηγούμενος της ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής Χρυσόστομος ενώ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης με πολλούς συνεργάτες του.

Πολλοί εκπαιδευτικοί από τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης παρευρέθηκαν και άκουσαν με προσοχή όσα ανέφερε ο ομιλητής Χρυσόστομος Σύρκος.

Ο σεβασμιότατος Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους συνεχάρη για το έργο το οποίο καταβάλλουν για την εκπαίδευση των παιδιών και έδωσε τις ευχές και την ευλογία του να είναι πάντα σε θέση, οι εκπαιδευτικοί, να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Συμμετείχε με χορωδία τμήμα μαθητών της Μουσικής Σχολής της Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Χρήστου Παπαηλία.
Συνόδευσαν οι δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου του Καστάνειου Λαογραφικού Μουσείου Γιώργος Μπερδελής και Δέσποινα Παντελάκη