Τοποθετήθηκαν παγίδες κουνουπιών σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής σύμφωνα με ειδικό πρόγραμμα συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτουτο.
Στο πλαίσιο αυτού του τριετούς προγράμματος τοποθετήθηκαν παγίδες κουνουπιών σε σημεία και των πέντε Δήμων της Δυτικής Αττικής προκειμένου να συλλέγονται δείγματα και να αναλύονται από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ώστε να καταγράφεται πώς κυμαίνονται οι πληθυσμοί των κουνουπιών και αν υπάρχουν ενδείξεις για κουνούπια θετικά στον ιό του Δυτικού Νείλου. Τα αποτελέσματα θα είναι εβδομαδιαία για άμεση καταγραφή των πληθυσμών των κουνουπιών στην περιοχή μας και σε συνδυασμό με τα εκτεταμένα προγράμματα ψεκασμών κατά των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους να αντμετωπιστούν αποτελεσματικά τα κουνούπια και ενδεχόμενες μολύνσεις του ιού του δυτικού Νείλου.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει προτεραιότητα τη δημόσια υγεία των πολιτών, με γνώμονα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, συντελεί καθοριστικά στην αντιμετώπιση του κινδύνου του ιού του Δυτικού Νείλου, που θεωρείται δεύτερος σημαντικότερος κίνδυνος μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιούμε τις συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς, προκειμένου να προχωράμε με ενέργειες για την προστασία των συμπολιτών μας».