Διαμαρτύρεται προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων η Τοπική Ανεξάρτητη Κίνηση Νέας Περάμου.
Ο λόγος είναι ότι  η επιστολή την οποία απηύθυνε προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων για αλλαγή όδευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης Πάχη – Ασπρόπυργος αποδόθηκε από τον Πρόεδρο στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Περάμου και όχι στην Ανεξάρτητη Κίνηση.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της Τοπικής Ανεξάρτητης Κίνησης της Νέας Περάμου, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, όντας ιδρυτικό μέλος της Κίνησης, έστειλαν  την επιστολή να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνδρίαζε την Τρίτη 7 Ιουλίου.
Μια επιστολή στην οποία η Κίνηση καταγγέλλει το Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη ότι πήρε την ανήθικη, όπως χαρακτηρίζει, πρωτοβουλία να ζητήσει ζητήσει  αντισταθμιστικά οφέλη για τη διέλευση του αγωγού χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Κίνηση εγκαλεί τον Πρόεδρο επειδή δεν επέτρεψε στον πρόεδρο του Σωματείου της Πάχης να παρευρεθεί στη συνεδρίαση, ότι απαξίωσε τους εκπροσώπους του 45% της Νέας Περάμου και ζητά να αναφερθεί ο εκδότης της επιστολής στα πρακτικά της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκτός του ότι, ο Πρόεδρος απαγόρευσε στην χθεσινή συνεδρίαση να παραβρεθεί ο Πρόεδρος του Σωματείου της Πάχης, διαπιστώνουμε πως ο ίδιος ο Πρόεδρος προσπαθεί να απαξιώσει και να παραμερίσει το 45% περίπου του λαού της Νέας Περάμου που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές την Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση.

Κλικ εδώ για να διαβάσετε την επιστολή διαμαρτυρίας

Ακολουθεί η επιστολή της Ανεξάρτητης Κίνησης με την οποίκα προτείνεται να αλλάξει διαδρομή ο αγωγός από την Πάχη προς τον Ασπρόπυργο ούτως ώστε να μην περάσει ούτε από τη Νέα Πέραμο ούτε από τις περιοχές η οποίες βρίσκονται ανατολικά της Νέας Περάμου

ΠΡΟΣ: κ. Καράμπελα Κώστα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων
ΚΟΙΝ.: κ. Σταμούλη Γρηγόρη, Δήμαρχο Δήμου Μεγαρέων
ΚΟΙΝ. Β: Επικεφαλής των Παρατάξεων

Από: Σεβαστή Ιωάννη, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου και Ιδρυτικό Μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης,
Τα Μέλη της Τοπικής Ανεξάρτητης Κίνησης

 

Κ. Πρόεδρε , κ. Δήμαρχε, κύριοι Επικεφαλής των Παρατάξεων, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στις 15/01/2020, η Τοπική Κοινότητα Νέας Περάμου έλαβε απόφαση με, θέμα «Πρόταση για την αλλαγή όδευσης του ηλεκτρικού αγωγού υπερυψηλής τάσης σύνδεσης Κρήτης-Αττικής από την Νέα Πέραμο»

Ο εισηγητής του θέματος στάθηκε στο γεγονός ότι, ο αγωγός διέρχεται μέσα από τα διοικητικά όρια της Κοινότητα Νέας Περάμου (παράδρομος ΝΕΟΑΚ, Βλυχάδα, Νεράκι, Λουτρόπυργος), όπου διαμένουν χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι. Επιπλέον, στην πρόσφατη βιβλιογραφία δεν υπάρχει σχετική αναφορά σε αγωγούς υπερυψηλής τάσης και κατά πόσο αυτοί επιβαρύνουν την υγεία των ανθρώπων.

Η Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου συντάσσεται με το παραπάνω ψήφισμα και οφείλει να ενημερώσει άπαντες πως η ανησυχία των κατοίκων έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Εκατοντάδες δημότες υπογράφουν κάθε μέρα το ψήφισμα του «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ»!!! Οι υπογραφές θα μαζευτούν και θα σταλθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε η αντίδρασή μας να γίνει αισθητή και κατανοητή από όλους. Το συγκεκριμένο έργο δεν ωφελεί την πόλη μας και θέτει σε ενδεχόμενο κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Η Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου αφουγκράζεται και την ανησυχία των κατοίκων της Πάχης και της Αγίας Τριάδας  και συντάσσεται πλήρως στο πλευρό τους.  Η τελείως απαράδεκτη και απρόσμενη πρωτοβουλία του Δημάρχου να ζητήσει αντισταθμιστικά, μας αναγκάζει να μην έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Διοίκηση του Δήμου, που αποφασίζει μονομερώς για τόσο σοβαρά θέματα, για την ζωή των κατοίκων αλλά και τις γενιές που ακολουθούν.

Ζητάμε από όλους, την Διοίκηση και την Αντιπολίτευση, να υποστηρίξει την θέση μας και τον αγώνα μας ώστε, η όδευση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης να οδηγηθεί έξω από τη Νέα Πέραμο, την Πάχη και την Αγία Τριάδα και μακριά από κατοικίες.

Εν’ αναμονή των δικών σας αποτελεσματικών ενεργειών, ως προς την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, ως προς το ψήφισμα της Κοινωνίας της Πάχης, της Αγίας Τριάδας, του Λουτρόπυργου, της Βλυχάδας, της Νέας Ζωής, του Νερακίου και του δημοψηφίσματος που συνεχίζεται έως τώρα.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Νέας Περάμου, Σεβαστής Ιωάννης
Τα μέλη της Τοπικής Ανεξάρτητη Κίνησης Νέας Περάμου