Συνέχεια δίνει στο θέμα των βιαιοπραγιών οι οποίες διαπράχθηκαν τη βραδιά των εγκαινίων της Μεγάρων Γη στα Πευκάκια ο Γιώργος Μπερδελής.

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/9 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής αναφερόμενος προ ημερησίας διατάξεως στο θέμα ζήτησε από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη να καταδικάσει το γεγονός των βιαιοπραγιών στις οποίες εμπλέκεται ένας Αντιδήμαρχος. Από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο ζήτησε  να παραιτηθεί.

Ο κ. Μπερδελής χαρακτήρισε το περιστατικό ως πρωτοφανές στα χρονικά του Δήμου Μεγαρέων για να εισπράξει την ερώτηση από τον Δήμαρχο «αν ήταν παρών» (σ.σ. ο κ. Μπερδελής) στο συμβάν και τον χαρακτηρισμό ότι με την συμπεριφορά του σπιλώνει συνειδήσεις.

Ο κ. Δήμαρχος θεώρησε ότι η παρέμβαση Μπερδελή ήταν επιπέδου κουτσομπολιού και ότι κακώς υπεισήλθε σε προσωπικά θέματα ενώ ο ίδιος φάνηκε ότι ανήγαγε τον εαυτό του σε ανακριτή, πέραν από την ιδιότητά του ως πολιτικού.
Για το περιστατικό στο Δημοτικό Συμβούλιο το Megaraorg έχει ήδη κάνει αναφορά, ωστόσο μεταφέρει αυτούσια την θέση του κ. Μπερδελή η οποία εκφράζεται σε σχετικό δελτίο τύπου του συνδυασμού του.

«Κύριε Σταμούλη οι απαντήσεις που δώσατε σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 11ης Σεπτέμβρη, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Γιώργος Μπερδελής έθεσε τέσσερα θέματα προ ημερησίας διάταξης. Όμως προς έκπληξη όλων ο κ. Σταμούλης απάντησε μόνο στο ένα, αποφεύγοντας να πάρει θέση στα σοβαρά ζητήματα που του έθεσε ο κ. Μπερδελής.

Ο κ. Δήμαρχος τεχνηέντως, χρησιμοποιώντας πρακτικές «ανακριτικού τύπου» απάντησε με ερώτηση στο ερώτημα που του τέθηκε από τον επικεφαλής μας για το επεισόδιο ξυλοδαρμού πολίτη από αντιδήμαρχο μετά την λήξη της τελετής των εγκαινίων της «Μεγάρων Γη».

«Είσαστε παρόντες;» Ρώτησε ο κ. Σταμούλης τον κ. Γιώργο Μπερδελή και τον κ. Κλεάνθη Βαρελά που εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και ζήτησαν την παραίτηση του αντιδημάρχου.

Συμπλήρωσε δε πως «οι κ.κ. Μπερδελής και Βαρελάς υποβαθμίζουν τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, αναπαράγοντας ένα περιστατικό στο οποίο δεν ήταν παρόντες»!

Απάντηση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος στην αγωνία του να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες συμπεριφορές του αντιδημάρχου του, με αλαζονικό ύφος προσπάθησε να βγάλει «φταίχτες» τους καταγγέλλοντες δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Είναι τραγικό, ο κ. Σταμούλης να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όταν στην ιστορία του Δήμου δεν υπάρχει ανάλογο περιστατικό από καμία διοίκηση.

Κύριε Σταμούλη, όση και αν είναι η αλαζονεία που διακατέχει εσάς αλλά και τους αντιδημάρχους σας, δυστυχώς για όλους σας, τέτοιου είδους ανάρμοστες και εκφοβιστικές συμπεριφορές προσβάλλουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Ομαδάρχης των Προσκόπων κ. Δήμαρχε, όπως και οι εθελόντριες στην Κινέτα που έπεσαν και αυτές «θύματα» της αλαζονικής συμπεριφοράς αντιδημάρχου σας, δεν είναι «στρατιωτάκια σας».

Είναι πρόσωπα που βοηθούν εθελοντικά σε όλες τις δράσεις του Δήμου και ούτε διατάζονται, αλλά ούτε…. Απειλούνται»!