Τη θέση του Υφυπουργού αρμοδίου για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναλαμβάνει ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας στο πλαίσιο του σημερινού, 4/1, ανασχηματισμού της Κυβέρνησης τον οποίο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τίμησε το Γιώργο Κώτσηρα, νεαρό και πρωτοεκλεγέντα βουλευτή, αφού εκτίμησε την ως τώρα πορεία και τις επιδόσεις του στην πολιτική.
Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κώτσηρας έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής, ως εκ της προέλευσής του ως νομικού, στις Επιτροπές της Βουλής στις οποίες συμμετέχει.

Συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος (Αναθεώρηση 2019)
Επίσης συμμετείχε ως μέλος στην Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Είναι επίσης Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου και Μέλος της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία.

Στο Υφυπουργό κ. Κώτσηρα ευχόμαστε επιτυχία στην εκτέλεση των νέων και σημαντικών καθηκόντων του.