Τις απαραίτητες διοικητικές και υλικές προετοιμασίες πραγματοποιεί ο Δήμος Μεγαρέων προκειμένου να εγκατασταθεί στα Μέγαρα και πάλι Κέντρο δια Βίου Μάθησης.
Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόκειται να τεθούν στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας δια Βίου Μάθησης αίθουσες των 2ου Γενικού Λυκείου Μεγάρων και του 1ου Γυμνασίου Νέας Περάμου προκειμένου να διεκδικηθεί για μια ακόμα περίοδο η λειτουργία ενός Κέντρου στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο.

Το ΚΔΒΜ Μεγάρων λειτούργησε έως το τέλος του 2015 και σταμάτησε η λειτουργία του, όπως σταμάτησε η λειτουργία όλων των Κέντρων στη χώρα.
Όπως ενημέρωσε το Συμβούλιο η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Ρήγα, ο Δήμος Μεγαρέων πρόκειται να υποβάλλει τον φάκελο υποψηφιότητας στην ΓΓΔΒΜ προς έγκριση.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και η κ. Ρήγα είχαν επισκεφθεί τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου και είχαν λάβει την διαβεβαίωση ότι το Κέντρο Μεγάρων θα ήταν μεταξύ αυτών τα οποία θα επαναλειτουργήσουν.STAMOULHS_DBM_550

Σε δηλώσεις της η κ. Ρήγα προς το Megara.org εξέφρασε την άποψη ότι η υποψηφιότητα του Δήμου Μεγαρέων θα εξελιχθεί θετικά.