Μια από τις ομάδες εθελοντών οι οποίες έσπευσαν να βοηθήσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση της καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς στην Κινέτα στις 23 Ιουλίου και στις επόμενες ημέρες ήταν και η ΕΟΜ Κούρος.

Οι εθελοντές της ομάδας προσφέρουν τις με πολλαπλούς τρόπους τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία.

Μετά το κακό που βρήκε την Αττική, ο Κούρος στέλνει το δικό του μήνυμα συμπαράσταση και προβληματισμού.

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΓΙΝΕ…

Πάνω από 21 χρόνια η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος προστατεύει τον δασικό πλούτο της περιοχής του δήμου Μεγαρέων.

Η Δευτέρα 23η Ιουλίου 2018  είναι μια αποφράδα ημέρα που θα μείνει χαραγμένη στον καθένα που αγαπά τη φύση και τη βλέπει σαν αναπόσπαστο  κομμάτι της ζωής του. Μια ημέρα που άλλαξε την καθημερινότητα μας προς το χειρότερο. Χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους χάθηκαν και θα αργήσουν να αναδασωθούν. Κάποια στιγμή τα βουνά θα πρασινίσουν αλλά οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν δεν επιστρέφουν πίσω.

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ευτύχημα το ότι δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός στην φωτιά των Γερανείων γιατί οι ανθρώπινες απώλειες στην Ανατολική Αττική μετρούν το ίδιο και έχουν πληγώσει την ελληνική κοινωνία.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε την συμπαράσταση στους πληγέντες και φυσικά θα είμαστε και αυτό το,  δύσκολο από ότι φαίνεται, καλοκαίρι σε ετοιμότητα στο πλευρό των αρμοδίων αρχών που αποτελούν την Πολιτική Προστασία».

Εκ του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΗΓΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ