Το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε αφορμή για τον Κώστα Δέδε, συντονιστή του Τοπικού Πυρήνα του ΕΠΑΜ Μεγάρων να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του.
Είχε ονειρευτεί, λέει, ότι «η Ελλάδα μας» θα ήταν η πρώτη που θα δρομολογούσε την διαδικασία διάλυσης του φασιστικού μορφώματος των ΑΓΟΡΩΝ, που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτηρίζει το Βρετανικό δημοψήφισμα ως νίκη της εργατικής τάξης έναντι της άρχουσας τάξης της Βρετανικής Ελίτ και του Σίτι και εν τέλει ως νίκη της δημοκρατίας.

Συμβουλεύει τους συμπατριώτες του Έλληνες να προσέξουν το μήνυμα που έστειλε ο Βρετανικός λαός. Ότι δηλαδή αν καταφέρουμε κε ξεπεράσουμε τον φόβο και φιλτράρουμε τα «σκουπίδια» των μεγάλων ΜΜΕ τότε θα σκεφτούμε καθαρά και θα διαπιστώσουμε ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί σ’ εμάς όταν είμαστε ενωμένοι.

Ακολουθεί το άρθρο

ΤΟ BREXIT και Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κρίμα τα όνειρα που έκανα, ότι η Ελλάδα μας θα ήταν η πρώτη που θα δρομολογούσε την διαδικασία διάλυσης του DEDES_KWSTAS_180φασιστικού μορφώματος των ΑΓΟΡΩΝ, που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωσή. Βέβαια δεν είναι θέμα πρωτιάς, αλλά θέμα τεκμηρίων ότι όταν οι λαοί θέλουν να εφαρμόσουν την δημοκρατία, το κάνουν ακόμα και μέσα από τις ποιο αντίξοες συνθήκες. Στην Μ. Βρετανία, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα (πλην ενός κόμματος), έβαλε συστηματικά και με πραγματικά π@@στικους τρόπους, τον Βρετανικό λαό έτσι ώστε να αποτρέψει το μοιραίο. Δεν τα κατάφερε όμως. Χρησιμοποίησε από πολιτική δολοφονία, μέχρι δηλώσεις του τύπου ότι ο «λαουτζίκος» δεν είναι ικανός να κρίνει το μέλλον του. (βλέπε δηλώσεις Σουλτς). Από το όποιος επιθυμεί την έξοδο είναι νεοναζί, μέχρι και τον Θεό επιστράτευσαν οι αθεόφοβοι. Τελικά οι Βρετανοί απέδειξαν στον κόσμο ότι έχουν παντελόνια και τα τιμούν.
Το Βρετανικό δημοψήφισμα ήταν μια ταξική νίκη της εργατικής τους τάξης, έναντι στην άρχουσα τάξη των Βρετανικών Ελίτ και του City, έναντι στην αναλγησία και την αδηφαγία των αγορών, που μέσα στην «οικονομική τους παχυσαρκία» δεν αντιλήφθηκαν ότι οι λαοί όταν οργανώνονται επιβάλουν την κυριαρχία τους με όποιο τρόπο κρίνουν.
Τελικά ήταν μια ξεκάθαρη νίκη της ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ, τελεία και παύλα.
Τετρακόσιες οικογένειες υπερπλουσίων έχασαν πάνω από 300 δις, δεν γνωρίζω ακόμα πόσα νέα Ευρώ «έκοψε» η Ε.Κ.Τ για να στηρίξει το Ευρώ, αν λάβουμε υπ` όψιν μας ότι με το δικό μας δημοψήφισμα χρειάστηκαν 800 δις για να σταματήσουν την κατάρρευση του, φαντάζομαι με το Brexit πόσα θα χρειάστηκαν.
Η αλήθεια είναι ότι τα 300 δις, είναι ψίχουλα γι΄ αυτούς. Τι είναι όμως αυτό που τους κάνει να σκυλιάζουν;;.
Είναι η νίκη της Δημοκρατίας, με ότι αυτό μπορεί να συνάγει.
Όπως έχω ήδη αναφέρει, οι ΑΓΟΡΕΣ ασφυκτιούν μέσα σε οργανωμένα περιβάλλοντα, πόσον μάλλον σε περιβάλλον δημοκρατίας.
Έχουμε όλοι διαπιστώσει με έκπληξη, ότι οι Βρετανικές αγελάδες συνεχίζουν να παράγουν γάλα, τα Βρετανικά φυτά δεν ξεράθηκαν, δεν αδειάσανε τα ράφια των καταστημάτων, επίσης δεν κατέλαβαν την Μ. Βρετανία οι κακοί εξωγήινοι.
Σοβαρολογώντας όμως, για εμάς, αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα, ότι δηλαδή εάν για λίγο καταφέρουμε και ξεπεράσουμε τον φόβο, εάν καταφέρουμε και πετάξουμε τα σκουπίδια των μεγάλων Μ.Μ. Εξημέρωσης έτσι ώστε να σκεφτούμε καθαρά, θα δούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί και σε εμάς όταν είμαστε ενωμένοι.
Το άλλο καλό που έχουμε να εισπράξουμε από την συνολική διαδικασία του Brexit είναι ότι επιτέλους ρε κερατάδες της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου, δεν είναι πανάκεια το άνοιγμα της συζήτησης για την έξοδο από την Ε. Ένωση, των τοκογλύφων και των τραπεζών. Ναι ρε, είναι ξεκάθαρο ότι από αυτήν την συζήτηση μόνο εσείς θα χάσετε, διότι δεν θα μπορείτε να καιροσκοπείτε και να φορτώνετε το ρίσκο σας πάνω μας και επίσης θα τιμωρηθείτε για εσχάτη προδοσία.
Το ΕΠΑΜ στα 5 χρόνια από την ίδρυση του αυτό προσπαθεί να κάνει, να ενώσει τον Ελληνικό λαό με το βασικό σύνθημα «πρώτα η πατρίδα», ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος και ιδεολογίας.  Διότι, εάν δεν έχεις ένα δικό σου χώρο που να μπορείς να αντιπαρατεθείς, ότι και να αποφασίζεις είναι φούμαρα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ λοιπόν και είναι αυτή που θα καταφέρει να πείσει τον λαό μας ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του.
Παρακαλώ επίσης την πολιτική ηγεσία του τόπου μας και τους κάθε λογής πολιτιστικούς συλλόγους και τοπικές ομάδες, να «διαβάσουν» καλύτερα την θέληση της κοινωνίας μας και να αντιληφθούν ότι διψάει για την άσκηση πολιτικής.
Αυτό που απαιτεί από την πνευματική – πολιτική ιεραρχία του τόπου μας είναι την παροχή γνώσης από σοβαρούς ανθρώπους και την αναζήτηση πολιτικών λύσεων.
Για «Ερωτόκριτους» – «Αντροχωρίστρες» και λαϊκές φιέστες δεν είναι η στιγμή.
Γι` αυτό όπως πάντα:
ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ, ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Κώστας Αν. Δέδες
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Συντονιστής Πυρήνα Μεγαρέων
του Ενιαίου ΠΑ-λλαϊκου Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ)