Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριανός Μιχάλαρος για την επαναλειτουργία, ολοκλήρωση επισκευής, της πλωτής δεξαμενής «Πειραιάς Ι» στο Πέραμα.
Η εν λόγω δεξαμενή θα εξυπηρετεί πλοία μέχρι 40 χιλιάδων τόνων και θα παρέχει τις υπηρεσίες της μαζί με τις υπόλοιπες δεξαμενές στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη
Πειραιάς ΙΙ, πλοία μέχρι 7 χιλιάδες τόνους
Μόνιμη dry dock, πλοία μέχρι 15 χιλιάδες τόνους
Επί πλέον η Cosco σχεδιάζει να φέρει μια επί πλέον πλωτή δεξαμενή 300 χιλιάδων τόνων.

Στο σκληρό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας λόγω έλλειψης υποδομών πλοία τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στον Πειραιά, καταφεύγουν σε ναυπηγεία γειτονικών χωρών.
Με αυτά υπόψη ο πρόεδρος του ΒΕΠ δήλωσε:
«Είναι μία σημαντική, θετική εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός και η επαναλειτουργία της πλωτής δεξαμενής Περάματος «Πειραιάς I», που έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες υποδομές για την ενίσχυση των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας, καθώς οι αυξημένες ανάγκες θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις απασχόλησης, που ο χειμαζόμενος κλάδος έχει τόσο πολύ ανάγκη.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά παρακολουθεί με ικανοποίηση τις εξελίξεις που αναμένεται να δώσουν ανάσες ζωής τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής».