Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας με την οποία ζητά την ένταξη του Κέντρου Υγείας Μεγάρων στις άγονες και προβληματικές περιοχές.

Ο κ. Μπούρας αναφέρει ότι το ΚΥ Μεγάρων εκτός των Μεγάρων καλύπτει τη Νέα Πέραμο, το Αλεποχώρι, την Κινέτα, τη Βλυχάδα τη Βένιζα το Κανδήλι και άλλες περιοχές ενώ ταυτόχρονα ευρισκόμενο κοντά στην Εθνική Οδό προσφέρει γρήγορη αντιμετώπιση των ατυχημάτων τα οποία συμβαίνουν σε αυτή.

Παρά την ουσιαστική συμβολή του Κέντρου στην Πρωτοβάθμια Υγεία υπάρχει πρόβλημα στελέχωσής του με ιατρικό προσωπικό επειδή οι γιατροί ειδικοτήτων δεν ανταποκρίνονται στις προκηρύξεις θέσεων.
Εξ αυτού προκύπτει η μεγάλη ανάγκη να υπαχθεί στην κατηγορία, όπου στους υπηρετούντες σ’ αυτό γιατρούς, θα παρέχονται κίνητρα προκειμένου να το προτιμήσουν όταν γίνει η σχετική προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών.

Επομένως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο το Κέντρο Υγείας Μεγάρων να υπαχθεί στις άγονες και προβληματικές περιοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται:

  1. Στην παρ.4 του άρθρου 43 του νόμου 4368/2016 και
  2. Στην εκδοθείσα με αριθμ. πρωτ. Γ4γ/Γ.Π.οικ.91866/27-11-2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Χαρακτηρισμός Περιφερειακών Ιατρείων, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας ως Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας προβληματικών και άγονων περιοχών, για την παροχή οικονομικού κινήτρου σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία) που διορίζονται σε αυτά».

Επισημαίνουμε ότι ο κ. Μπούρας πρωτοστάτησε στην επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και ως εκ τούτου αναμένεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το Κ.Υ. να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί στην ευρύτερη περιοχή, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.