Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση «Κοσμηματοτέχνημα» η οποία πραγματοποιήθηκε από  το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, με κύριο στόχο την παρουσίαση κοσμημάτων των επιχειρήσεων αργυροχρυσοχοΐας, της επιμελητηριακής του περιφέρειας.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Ο.Λ.Π.  και δέχθηκε απροσδόκητα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, μεταξύ των οποίων παράγοντες της δημόσιας ζωής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Το ΒΕΠ συνεχίζοντας  τις δράσεις προώθησης και προβολής των παραγομένων προϊόντων των επιχειρήσεων – μελών  του, ανά κλάδο επιχειρήσεων, και την ενίσχυση της  εξωστρέφειάς τους,  διοργάνωσε την  δεύτερη εκδήλωση μέσα στο 2018. Είχε προηγηθεί η «Οινογεύση» , αφιερωμένη στο κρασί η οποία διοργανώθηκε στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Αδριανός Μιχάλαρος, επεσήμανε ότι η έκθεση «Κοσμηματοτέχνημα» αποτελεί την δεύτερη από μια σειρά εκδηλώσεων τις οποίες έχει προγραμματίσει να διοργανώσει το Επιμελητήριο ανά κλάδο επιχειρήσεων, με σκοπό την προώθηση και προβολή των παραγομένων προϊόντων των επιχειρήσεων-μελών του  και την ενίσχυση της  εξωστρέφειάς τους.
Μεταξύ άλλων τόνισε :  «Η προσέλευση σήμερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όπως και στην «Οινογεύση» το καλοκαίρι έτσι και σήμερα η συμμετοχή σας μας δίνει τη δύναμη αλλά και το πείσμα να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια του Επιμελητηρίου μας και με άλλους κλάδους. Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας . Να δώσουμε το μήνυμα ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις υπάρχουν, παράγουν, κατασκευάζουν και συνεχίζουν δυναμικά να αντιστέκονται στα όσα έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στη χώρα μας»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΒΕΠ και πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων, Θεόδωρος Ματθιουδάκης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Β.Ε.Π. για τη δυνατότητα που έδωσε στις επιχειρήσεις – μέλη του να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε μια εκδήλωση που «ζωντάνεψε» τον Πειραιά.