Σε Αλεποχώρι και Βίλια μετέβη το Σάββατο 25/9 ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης μαζί με τον Υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου. Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συνόδευαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου.

Κατά την επίσκεψή τους στο Αλεποχώρι, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μεγάρων, Γρηγόρη Σταμούλη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Αττικής και τη Δασάρχη Μεγάρων και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή (κορμοδέματα, κορμοφράγματα, κορμοπλέγματα).

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη επίσπευσης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από τους αρμόδιους φορείς, καθώς η περιοχή έχει καταστεί πιο ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε και η άμεση δρομολόγηση ενημερωτικής καμπάνιας για τους κατοίκους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου.