Με το άρθρο του «Αγωγός διασύνδεσης  Ηλεκτρικής Ενέργειας ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ Τάσης Έργα και ημέρες του δημάρχου κ Γρ Σταμούλη» ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Στρατούρης διατυπώνει την αντίθεσή του.
Ταυτοχρόνως τον καταγγέλλει ως λαϊκιστή, υποκριτή και προπαγανδιστή ο οποίος σκοπό έχει εν τέλει να λάβει ο Δήμος ανταλλάγματα χωρίς να λαμβάνει τις επιπτώσεις του αγωγού στη δημόσια υγεία.

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο του κ. Στρτούρη.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι

Αποτελεί ανυπέρβλητη αλήθεια πως η άσκηση της εξουσίας  δείχνει το ποιος πραγματικά είναι κάποιος  και αποκαλύπτει το ποιόν του. Έτσι με το άρθρο μου αυτό θα σας παρουσιάσω τα σχετικά με το θέμα  ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που δεικνύουν  την εξακολουθητική υποκριτική στάση του κ Δημάρχου, τις προπαγανδιστικές λαϊκίστικες προσεγγίσεις του και τις ψεύτικες τοποθετήσεις του με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ όπως διαφαίνεται τελικά, τα αντισταθμιστικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ

Ας κάνουμε λοιπόν μια σύντομη ιστορική αναδρομή ώστε να καταλήξουμε από κοινού σε ασφαλή και αληθή συμπεράσματα.

Το θέμα το καλωδίου τέθηκε για 1η φορά σε δημόσια διαβούλευση την 9/2/2018 στην Ελευσίνα όπου ο Δήμος μας σύμφωνα με τον νόμο είχε την δυνατότητα να προβάλλει αντιρρήσεις και να καταθέσει τροποποιητικές προτάσεις όταν το έργο ήταν ακόμα υπό σχεδιασμό . Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος προσκλήθηκε από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη κ Βασιλείου  δυστυχώς όμως Ο κ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ  Ήταν φυσικά μια πράξη σκοπιμότητας του ίδιου, καθώς δεν ήθελε να εγείρει αντιδράσεις έως τις εκλογές του 2019. Αυτό το δήλωσε εξάλλου την 1η φορά που τέθηκε και αναβλήθηκε το θέμα, ο τότε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στην τακτική συνεδρίαση.. «ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ Σταμούλης επιθυμεί να αναβληθεί το θέμα για μετά τις εκλογές»… είπε . Συνεπώς από την αρχή ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΕΘΗΚΕ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ.

Τα γεγονότα όμως η ειδησιογραφία που προέκυψε  και η προεκλογική περίοδος  τον έφεραν αντιμέτωπο με το θέμα το οποίο και αναγκάζεται να συζητήσει την 18/4/2019 στο δημοτικό συμβούλιο. Με περίσσια υποκρισία λόγω των επικείμενων εκλογών και μετά από ένα δήθεν ΗΧΗΡΟ και ομόφωνο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΟΧΙ, στήνονται  επιτροπές αγώνα  λάβαρα και πανό έναντι της νέας υποβάθμισης του τόπου. Ο αναξιόπιστος πολιτικός μάγειρας αλλάζει τώρα την ταμπέλα και το να μην συζητηθεί μεταβάλλεται στο προεκλογικό  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Με το που τελειώνουν οι εκλογές, επανεκκινεί άμεσα την μεθόδευση ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ με την γνώριμη τακτική του ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. Στις 3/7/2019 καλεί 3 καθηγητές ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ του πολυτεχνείου που θα παρουσιάσουν το καλώδιο ως αβλαβές. Τους επικαλείται μέχρι σήμερα σε κάθε άρθρο σε κάθε τοποθέτηση σε κάθε επιχείρημα του, ΟΤΙ  ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Τι υποκρισία! Η επιστήμη των καθηγητών που διάλεξε ο ίδιος,  φτάνει μέχρι το σημείο της ενημέρωσης για το είδος και την ένταση της εκπομπής/ακτινοβολίας του εν λόγω καλωδίου που θα διέρχεται κατοικημένες περιοχές. Το αν εκθέσουμε όμως έναν ανθρώπινο οργανισμό να δέχεται αυτήν την εκπομπή, αυτήν την ακτινοβολία  σε καθημερινή βάση και για πολλά έτη είναι αντικείμενο εντελώς άλλης επιστήμης. ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Το γνωρίζει αυτό ο Δήμαρχος? Φυσικά και το γνωρίζει καθώς την επιστημονική διάσταση του θέματος στην συνεδρίαση του Δ/Σ στις 18/4/19 έθεσε από ΙΑΤΡΙΚΗΣ ο ιατρός Ελ Παπαλευθερης αναφέροντας με βεβαιότητα ότι η μόνιμη και συνεχής ακτινοβολία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υγειά των ανθρώπων που την δέχονται με πολλές μορφές ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Δεν είχε καμμιά επίπτωση όμως η άποψη της Ιατρικής Επιστήμης στον κύριο Σταμούλη όπου κύριος στόχος του δείχνει έως σήμερα να είναι τα αντισταθμιστικά οικονομικά ανταλλάγματα και βλέπει μόνο αριθμούς και ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Και αφού φίλες και φίλοι ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΘΕΙ στις 3 Ιουλίου 2019 απ την ημερίδα των καθηγητών για το «ακίνδυνο» όπως το ονομάζει  καλώδιο , 24 μέρες μετά στις  27 Ιουλίου 2019 βάζει πούλμαν και καλεί με τις ντουντούκες τον κόσμο να δώσουν την μάχη στο περιφερειακό συμβούλιο έναντι του καλωδίου το οποίο και δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

Στην συνέχεια το θέμα θάβεται απ την διοίκηση του για  έναν ολόκληρο χρόνο  έως τις 7 Ιουλίου 2020 και χρειάστηκε (άκουσον-άκουσον)  η συλλογή υπογράφων από την αντιπολίτευση ώστε να γίνει συζήτηση και ενημέρωση των μελών  στο Δ/Σ κατά το οποίο  άρχισαν να αποκαλύπτονται οι εν κρυπτώ και εν αγνοία όλων μας συναντήσεις του Δημάρχου με την Εταιρεία . Έτσι για πρώτη φορά ο κ Δήμαρχος  εκδηλώθηκε ελεύθερα αφού επικαλέστηκε ξανά και ξανά  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ τους Ηλεκτρολόγους Καθηγητές που τον είχαν πείσει  μίλησε για 16.000.000 ευρώ αντισταθμιστικά στον δήμο μας ώστε να καταφέρει να επηρεάσει θετικά  την κοινή γνώμη και να την πάρει  με το μέρος του. Τα δελτία τύπου των συνδυασμών που εκδοθήκαν  ήταν καταπέλτης αφού του καταλόγισαν συμφωνίες κάτω απ το τραπέζι με αδιαφανείς όρους . Ακολουθήσε η επίσκεψη των επικεφαλείς στον ΑΔΜΗΕ που επιβεβαίωσαν κατόπιν πως πράγματι ο κ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ είχε μυστικές συναντήσεις μαζί τους. ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ  ΑΠΟ 16.000.000, στα  περίπου 3.500.000 ευρώ σήμερα  .

Τόσο αποτιμούν τις  τυχόν βλάβες στην υγεία των ανθρώπων αφού το έργο αυτό εκτελείται για πρώτη φορά παγκοσμίως και έτσι δεν υπάρχουν προηγούμενες ίδιες συνθήκες οι οποίες  να βεβαιώνουν ότι πράγματι το καλώδιο είναι ακίνδυνο και επιπροσθέτως οι μελέτες έχουν παρουσιαστεί να λειτουργούν με το ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ τηρηθούν τα της μελέτης,  δημιουργώντας  μεγαλύτερη ανησυχία και καθόλου ασφάλεια  καθώς γνωρίζουμε το πόσο πιστά εφαρμόζονται αυτές στην Ελλάδα

Είναι έργο εθνικής σημασίας θα πουν ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση  , να μην περάσει ;  Και βέβαια να περάσει, αλλά από μη κατοικημένες περιοχές και ας λάβει λιγότερα η και καθόλου αντισταθμιστικά  αυτός είναι ο κύριος στόχος . Η πρόταση μου ήταν να περάσει απ στις ιχθυοκαλλιέργειες και να οδεύσει εκτός των κατοικημένων περιοχών που ζουν μεγαλώνουν περπατούν καθημερινά και παίζουν παιδιά , οικογένειες που δεν μπορούν να μεταναστεύσουν για να λάβει ο δήμαρχος τα ποθητά  αντισταθμιστικά του .

Και είναι εύκολο αυτό να αλλάξει η όδευση  θα ρωτήσει κάποιος άλλος  ; Πολύ,  αρκεί να το θέλει πραγματικά η διοίκηση. Στην Κρήτη όπως μας ενημέρωσαν στο Δ/Σ το κατάφερε ένα μικρό μοναστήρι με προσφυγή στην δικαιοσύνη πόσο πιο εύκολα συνεπώς θα μπορούσε να τα καταφέρει  ένα κραταιός Δήμος .

Φίλες και φίλοι στο προηγούμενο Δ/Σ ο Δήμαρχος κ Σταμούλης σύρθηκε στην αποδοχή της πρότασης  της αντιπολίτευσης για προσφυγή του Δήμου στην Ελληνική δικαιοσύνη ώστε να επιτύχει την αλλαγή όδευσης  την οποία σήμερα ανερυθρίαστα επιθυμεί να αναιρέσει . Παράλληλα το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε επέτρεψε ή και συνέβαλε ως διοίκηση με πράξεις η παραλείψεις  στο να δημιουργηθούν  αρνητικά τετελεσμένα τα οποία  εκβιαστικά θα επικαλεστεί τώρα ώστε να γίνουν δεκτοί οι σκοποί που είχε από την πρώτη στιγμή και δεν είναι  άλλοι παρά τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ως αντισταθμιστικά και θα συμβάλλουν βοηθώντας τον στην επανεκλογή του.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου αυτή η απόφαση δεν θα μπορέσει να  διορθωθεί ποτέ  εις το μέλλον και μάλλον ως χαραγμένος ήδη δρόμος θα χρησιμοποιηθεί μεταφέροντας ξανά αγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας  αφού οι ανάγκες για τέτοιας μορφής ενέργεια θα αυξηθούν κατακόρυφα στο μέλλον.

Καλώ όλους να σταθούν στο πραγματικό ύψος των περιστάσεων».

Γεώργιος Στρατούρης
Υπ/χος Π.Ν ε.α
Δημοτικός Σύμβουλος