Προετοιμάζεται σιγά-σιγά για το χειμώνα η Δυτική Αττική.

Στις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής είναι η ασφάλεια των πολιτών ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες που τα ακραία φυσικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, έχουν ξεκινήσει, ήδη, με εντατικό ρυθμό οι παρεμβάσεις καθαρισμού ρεμάτων σε σημεία τα οποία προσδιορίζει η ίδια η Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης,  θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και την αντιπλημμυρική θωράκιση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτές τις ημέρες παρεμβάσεις καθαρισμού έγιναν και στο ρέμα Σαρανταπόταμου στην Ελευσίνα, το οποίο αποτελεί βασικό αποδέκτη ομβρίων υδάτων πριν αυτά καταλήξουν στον κόλπο της Ελευσίνας, ένα από τα πέντε ρέματα της περιοχής του Θριασίου Πεδίου, ανάμεσά τους και το Ρέμα Σούρες που έχει πολλαπλώς επιβαρυνθεί από τις πλημμύρες τα τελευταία έτη.

Αναμένονται και οι καθαρισμοί στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει:
«Προχωράμε σε καθαρισμούς ρεμάτων και εργαζόμαστε εγκαίρως και προγραμματίζουμε εργασίες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας θωράκισης των περιοχών υψηλής επικινδυνότητας από τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων».