Έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο 65χρονος, ο οποίος  τα ξημερώματα της 6ης Μαρτίου είχε δεχθεί επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Ελαιόρεμα Πυλαίας και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα από τις δαγκωματιές.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, ο άτυχος άνδρας, μετά την επίθεση είχε υποβληθεί σε χειρουργείο και νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου.

Όπως έγινε γνωστό, ο 65χρονος Πέτρος Τσικάκης δέχθηκε την επίθεση ενώ έκανε την καθημερινή του προπόνηση για να τρέξει για πρώτη φορά στον Αλεξάνδρειο Μαραθώνιο από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ημέρα και λίγες ώρες αργότερα, υπήρξε και δεύτερη επίθεση από την αγέλη σε έναν 82χρονο, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο με δαγκωματιές.

Για τις δύο επιθέσεις η εισαγγελέας Πρωτοδικών παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.

ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Για τα συγκεκριμένα περιστατικά, όπως αποκάλυψε η Voria.gr,  προέκυψε έντονη κόντρα ανάμεσα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και σε μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Άργος». Ειδικότερα, υπάλληλος του δήμου επιχείρησε να περισυλλέξει τα αδέσποτα και να τα περιθάλψει. Όμως, τα μέλη του σωματείου φέρονται να επενέβησαν και διέκοψαν τη διαδικασία, με αποτέλεσμα ξεσπάσει καβγάς και να υποβληθούν εκατέρωθεν μηνύσεις.