ueanw_liogrh_200Σήμερα ας μιλήσουμε για ”αγώνες” ….. ας μιλήσουμε για ”πολέμους” ….. ας μιλήσουμε για ΕΜΑΣ!
Όσοι με γνωρίζουν, με γνωρίζουν σαν ένα άτομο που κάθε Σ/Κ παίρνει ένα τσουκάλι και μαγειρεύει στην πλατεία (και είναι το καμάρι μου η πράξει αυτή) σήμερα όμως θα μιλήσουμε πολιτικά ,δηλαδή θα συστηθώ με την πολιτική μου ταυτότητα. Γιατί να το κάνω αυτό; Γιατί άλλο ένα έργο που αναλαμβάνεις και έχει έναν κοινωνικό σκοπό (για μένα υποχρέωση του κάθε ενός) και άλλο η πολιτική στάση που κρατάς σαν πολίτης.

Είμαι ΆΝΑΡΧΟ αριστερή… με κεφαλαία γράφω το κομμάτι που με αντιπροσωπεύει περισσότερο και το δηλώνω για να μπω στο θέμα:
Ποιος μπορεί να πει ότι πολέμησαν μόνο κομμουνιστές για την απελευθέρωση; Ποιος μπορεί να πει πως δεν υπήρξαν δεξιοί που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα; Ποιος μπορεί να πει πως δεν έγιναν εγκλήματα και από τις δύο πλευρές; Ποιος;;;
Κατά την γνώμη μου αυτός που η εκάστοτε πλευρά τον ”βολεύει”… το βόλεμα κατά περίπτωση αλλάζει, άλλος για μια μόνιμη θέση, άλλος με ένα γερό κομπόδεμα και άλλος γιατί το μυαλό του το ”έσπειραν” αυτοί που δεν έπρεπε και το ”πότισαν” οι παρά πάνω για τους λόγους που προανέφερα…. Ναι… .αλλά ….
Ας αρχίσω με τους συντρόφους ”μου” τους αριστερούς.
Είναι δυνατόν η ΠΕΑΕΑ (συγνώμη αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει ΠΕΑΕΑ στην πόλη μου και δεν έχω ευθύνη εγώ) να βγάλει την ανακοίνωση που έβγαλε;; Είναι δυνατόν να λέει πως μόνο οι κομμουνιστές πολέμησαν;; Ο θείος μου αριστερός και αντάρτης στα βουνά… ο παππούς μου βασιλικός και στρατιώτης στα βουνά… ο θείος μου αγωνιστής και ο παππούς μου τι; προδότης σύντροφοι; Δύο αδέρφια ;; Για ποια ταξική πάλη μου μιλάτε; Στην πείνα και στον μαρασμό του ’40 για ποια ταξική πάλη μου μιλάτε; Λευτεριά έψαχναν ΛΕΥΤΕΡΙΆ!!

Να μιλήσουμε για προδοσία; Για την ”καθαίρεση” του Βελουχιώτη; ( Η 11η Ολομέλεια της ΚΕ (Απρίλιος 1945) διέγραψε τον Άρη και τον αποκήρυξε, δίχως να δώσει την απόφαση στη δημοσιότητα) , («Η ΚΕ ακύρωσε αποφάσεις της παλιάς καθοδήγησης για διαγραφή ή καθαίρεση μελών της ΚΕ, που αποδείχτηκαν αβάσιμες και αδικαιολόγητες. Ταυτόχρονα αποκατέστησε τη μνήμη των συντρόφων […] Άρη Βελουχιώτη […] κ.ά.» 1962).
Για τον Ζαχαριάδη; («δημιουργούν σοβαρότατα ερωτηματικά για το πρόσωπό του σαν ύποπτο, εχθρικό και επικίνδυνο στοιχείο για το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα […] οδηγούν αναπόφευκτα σε πράξεις που αντικειμενικά δεν προκαλούν μικρότερη ζημιά στο Κόμμα και στο λαϊκό κίνημα από τις πράξεις πρακτόρων του εχθρού» 1964), ( Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ ακυρώνει όλες τις αποφάσεις της 6ης και της 7ης Ολομέλειας (1956 και 1957) σε βάρος του Νίκου Ζαχαριάδη, καθώς και τα πορίσματα του 1964 και του 1967. Αποφασίζει την πλήρη αποκατάστασή του στο ΚΚΕ.) Για τον Βαβούδη; (Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατάγγειλε τον Βαβούδη ως πράκτορα του εχθρού. Μέσω του Ρ/Σ «Ελεύθερη Ελλάδα» υποστήριξε ότι ο Ν. Βαβούδης δε σκοτώθηκε, αλλά φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Τη θέση αυτή στήριξε στο ότι ο Βαβούδης δεν κατέστρεψε τον κρυπτογραφικό κώδικα, αν και κατέστρεψε άλλα χαρτιά. 1951), («Ολη η ιστορία του Νίκου Βαβούδη και όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο Βαβούδης ήταν από τους πιο αφοσιωμένους αγωνιστές. Τη ζωή του την διακινδύνεψε πολλές φορές και πάντοτε με την ψυχραιμία και τη σεμνότητα που διακρίνει τους ήρωες […] Η VIII ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ αποκαθιστά την τιμή του Νίκου Βαβούδη που οι εχθροί του ΚΚΕ προσπάθησαν να συκοφαντήσουν»* 1958). Αφήσατε αγωνιστές να εκτελεστούν διαψέυδοντας επιστολές. Μπελογιάννης; (Νίκος Ζαχαριάδης είχε χαρακτηρίσει την επιστολή του Πλουμπίδη ως κατασκεύασμα της Ασφάλειας και είχε δηλώσει ότι ο Πλουμπίδης βρισκόταν άρρωστος στο εξωτερικό.Το αποτέλεσμα γνωστό….. η εκτέλεση ενός ακόμα ήρωα).
Έχετε δίκαιο σύντροφοι ”μου” σε ένα πράγμα σίγουρα ”
Οι Μπελογιάννηδες δεν ανήκουν σε όλους”. Η άποψη μου;  Πολέμησαν, Θυσιάστηκαν, Προδόθηκαν από συντρόφους τους και όταν τους ξανά χρειάζονταν (για την Αστική Πάλη πάντα) τους αποκαταστούσαν το όνομα.
Φυσικά ήταν μαχητές οι Αριστεροί…. φυσικά θέλουν δικαιοσύνη και ισότητα…. φυσικά αγωνίζονται για την εργατική τάξη και θα αγωνίζονται αλλά…. δεν ξεχνώ ότι όσες φορές θέλησαν να είναι κομμάτι μιας κυβέρνησης συνεργάστηκαν με την δεξιά. Αλλά και στην πόλη του 12.44% της Χ.Α το θέμα μας είναι ΜΟΝΟ τα στεφάνια, το θέμα μας είναι ΚΑΙ αυτό γιατί είναι ασέλγεια στους νεκρούς μας!!!!
Κάτσε ΕΚΕΙ και διώξτους, κάτσε ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΟΥΣ….ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ;;;; ΜΠΟΡΕΙΣ;;;

Και τώρα λίγα για τους συνανθρώπους μου στην…. απέναντι όχθη….. απέναντι από την Αριστερά:
Ποιος μπορεί να πει ότι πολέμησαν μόνο δεξιοί για την απελευθέρωση ; Ποιος μπορεί να πει πως δεν υπήρξαν κομμουνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα; Ποιος μπορεί να πει πως δεν έγιναν εγκλήματα και από τις δύο πλευρές; Ποιος;;;
Κατά την γνώμη μου αυτός που η εκάστοτε πλευρά τον ”βολεύει”… το βόλεμα κατά περίπτωση αλλάζει, άλλος για μια μόνιμη θέση, άλλος με ένα γερό κομπόδεμα και άλλος γιατί το μυαλό του το ”έσπειραν” αυτοί που δεν έπρεπε και το ”πότισαν” οι πάρα πάνω για τους λόγους που προανέφερα.
Κάνανε τόσα εγκλήματα στο όνομα του Αγώνα για την Απελευθέρωση που θέλουμε τόμους να γραφούν…. Χωριά σαν τον Χορτιάτη δεν τα έκαψαν Γερμανοί , Έλληνες τα έκαψαν και δυστυχώς τα ”εγγόνια” των χαμένων του ’44 τα θεωρείτε ακόμα και σήμερα πατριώτες μα θα σας πω το εξής: Πηγάδια η πηγάδες σαν του Μελιγαλά πάντα θα είναι ανοιχτά γιατί ταγματασφαλίτες ,φασίστες και ναζιστές θα χωράνε πάντα. Τιμούσα και τιμώ πάντα τους νεκρούς, τους νεκρούς που έπεσαν για την πατρίδα μου όμως , όχι τους δοσίλογους, τους ταγματασφαλίτες, τους μαυραγορίτες που έλιωσαν κεφάλια Ελλήνων για να γλυτώσουν το δικό τους από τους Γερμανούς, Θέλω να πιστεύω πως το κείμενό μου θα το διαβάσουν απόγονοι αγωνιστών όχι γερμανοτσολιάδων!!

Και λίγα για το σήμερα για την Πρώτη φορά Αριστερά. Τα ”καλά” δεν θα τα πω θα πω όμως αυτό που μου τρώει την ψυχή.
Η Αριστερά Αλέξη είναι δικαιοσύνη καταπέλτης για αυτούς που μου έκλεψαν το μέλλον, Αριστερά Αλέξη είναι 0% ανεργία και όχι 35%, Αριστερά Αλέξη είναι βγαίνω στους δρόμους και διεκδικώ το μέλλον μου χωρίς ΜΑΤ, Αριστερά Αλέξη είναι οι δολοφόνοι του Φύσσα στην φυλακή με την εσχάτη των ποινών, Αριστερά Αλέξη είναι λόγος τιμής, Αριστερά Αλέξη είναι αγάπη για τον κυνηγημένο και όχι επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία, Αριστερά Αλέξη είναι κανένας πατριώτης μου άστεγος και πεινασμένος, Αριστερά Αλέξη είναι το σπίτι που έφτυσα αίμα να χτίσω κανένα κοράκι να μην μπορεί να μου το πειράξει, Αριστερά Αλέξη είναι αξιοπρεπείς σύνταξη στα γερόντια μας, Αριστερά Αλέξη είναι αυτό που ΔΕΝ είδα σε εσένα 2 χρόνια και πίστεψε με ΔΕΝ θα κάνω ακόμα 40 χρόνια υπομονή για να ”Αλλάξω την Ευρώπη”!!!!

Ευχαριστώ πολύ.
Θεανώ Λιόγρη

Μέλος (ακόμα!!!! ) της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ.