Πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση / αποζημίωση ρητινοσυλλεκτών οι οποίοι ζημιώθηκαν από την δασική πυρκαγιά σε Κινέτα / Γεράνεια του Ιουλίου 2018 έχει αναλάβει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας.

Ήδη, αμέσως μετά τη δασική πυρκαγιά υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του κ. Μποόουρα και του Συνεταιρισμού Ρητονοσυλλεκτών Μεγάρων όπου αναφέρθηκε το πρόβλημα και το μέγεθος της ζημιάς την οποία υπέστησαν οι εργάτες του δάσους
Στο μεσοδιάστημα ο κ. Μπούρας προχώρησε σε σειρά ενεργειών για την προώθηση του αιτήματος υποβάλλοντας αναφορές αρμοδίως και διατηρώντας το θέμα στην επιφάνεια.
Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του υπήρξε η θετική έκβαση η οποία αποτυπώνεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τον τρέχοντα μήνα Νέμβριο στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση ότι οι ρητινεργάτες θα λάβουν οικονομική επιχορήγηση για την ανακούφισή τους εξ αιτίας της εν λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Ο κ. Μπούρας μας ενημερώνει ότι “οι ρητινεργάτες θα λάβουν οικονομική επιχορήγηση για την ανακούφισή τους και επιλύεται ένα βασικό πρόβλημα της περιοχής των Μεγάρων”. Τονίζει δε οτι ο ίδιος “θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων των Μεγάρων και ευρύτερα της Δυτικής Αττικής”.