Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τελικές εργασίες του συνεδρίου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ATHLISI» με συντονιστή το ΝΠΔΔ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου εκπρόσωποι από 6 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κύπρο, Μάλτα και Βουλγαρία), φιλοξενήθηκαν για 3 ημέρες στο Δήμο Μεγαρέων και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε αξιοθέατα (αρχαιολογικό μουσείο, κρήνη Θεαγένους, Πάχη, κλπ) και να γευτούν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης καλωσόρισε τους 25 περίπου εκπροσώπους, έκανε μια σύντομη ιστορική παρουσίαση του Δήμου μας και κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου.

Στόχος του τελικού συνεδρίου ήταν η παρουσίαση και η διάχυση των αποτελεσμάτων του εν λόγω έργου η ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων μερών, η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκόμενων στο χώρο του αθλητισμού (προπονητές και στελέχη αθλητικών σωματείων) όσον αφορά στη συμβολή του αθλητισμού στην προσέλκυση παιδιών από μειονοτικές κοινωνικές ομάδες ώστε να ενσωματωθούν στις δραστηριότητες αθλητικών συλλόγων προωθώντας την κοινωνική ένταξη σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν την σημασία της παρουσίας των αθλητικών συλλόγων στις εθνικές χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τις ικανότητες και δεξιότητες που χρειάζεται να αποκτήσουν οι προπονητές για να συνεργαστούν με τα παιδιά. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα με παράλληλη μετάφραση με τη βοήθεια του κ. Γιάννη Οικονομόπουλου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι σύνεδροι αναχώρησαν για τις χώρες τους ενθουσιασμένοι – όπως δήλωσαν οι ίδιοι – από τη φιλοξενία που απόλαυσαν κατά την παραμονή τους στα Μέγαρα και υποσχέθηκαν να επισκεφθούν το Δήμο μας πολύ σύντομα.