Μετά τη τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις για την υπόθεση διάθεσης των αθλητικών χώρων από τον Ηρόδωρο στα αθλητικά σωματεία, δηλαδή τα παράπονα του Γιώργου Μάνταλου και την απάντηση της προέδρου Γιάννας Ρήγα, θέση τώρα έχει πάρει και το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΜ.

Προς στιγμή είχε διαφανεί ή και θεωρηθεί από πολλούς ότι αυτά που έλεγε ο Μάνταλος ήταν προσωπικές του απόψεις και ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου είτε δεν συμφωνούσε είτε θεωρούσε τις δηλώσεις υπερβολικές.
Όμως η αναλυτική απάντηση του διοικητικού συμβουλίου και τα επιχειρήματα τα οποία διατυπώνει, δείχνουν ότι αφενός ότι συμφωνούν με τον προπονητή, αφετέρου συμμερίζονται τις απόψεις του.

Εμείς πάντως που καλύπτουμε δημοσιογραφικά τη ΝΕΜ και γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα περιμέναμε αυτήν την απάντηση αφού γνωρίζουμε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των στελεχών της ΝΕΜ.
Αυτό έχει φανεί από το γεγονός ότι η ΝΕΜ που βλέπουμε φέτος είναι ένας εντελώς διαφορετικός σύλλογος από αυτόν που γνωρίζαμε και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα δεν αναφερόμαστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η ΝΕΜ έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο και έχει αποκτήσει μια δυναμική η οποία διαπερνά όλα τα επίπεδά της και αυτό φυσικά αντικατοπτρίζεται στην ανδρική ομάδα. Τώρα ή έστω σε σύντομο χρονικό διάστημα ο σύλλογος δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τις μεγάλες ομάδες ούτε σε οργάνωση ούτε σε αγωνιστικές επιτυχίες.

Εμείς στο Megara.org θεωρούμε ότι οι ανάγκες για χώρους και χρόνο της ΝΕΜ, όπως έχουν περιγραφεί από το σωματείο, είναι πραγματικές και είναι αναγκαίο να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Ηρόδωρο να καλυφθούν.

Θα τολμήσουμε να κάνουμε μια πρόβλεψη: Η ΝΕΜ σε λίγα χρόνια θα ταυτιστεί απόλυτα με την πόλη των Μεγάρων κάτι που μόνο ο Βύζας του παρελθόντος έχει επιτύχει.