Τέσσερις επιχειρήσεις αναψυχής οι οποίες βρίσκονται στην θέση Μπαλαλάι στην Κινέτα και καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από την καταστρεπτική πυρκαγιά της 23/8 βοήθησαν τα τρία Επιμελητήρια του Πειραιά, το Βιοτεχνικό, το Εμποροβιομηχανικό και το Επαγγελματικό, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν έως το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Αυγούστου εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων δώρισαν 180 καρέκλες ηλιοθεραπείας στις εν λόγω επιχειρήσεις. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι καρέκλες ηλιοθεραπείας που διέθεταν και ενοικίαζαν κάηκαν και έτσι ήταν αδύνατο οι επιχειρήσεις να προσφέρουν υπηρεσίες για τις οποίες έχουν έλθει σε συμφωνία με τον Δήμο Μεγαρέων.

Η πρωτοβουλία της παροχής των καρεκλών προήλθε από οτν πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριανό Μιχάλαρο και μαζί του συμφώνησαν και οι πρόεδροι των άλλων δύο Επιμελητηρίων Βασίλης Κορκίδης και Γιάννης Βουτσινάς.

Κατά την παράδοση βρέθηκαν στο σημείο εκπρόσωποι των επιμελητηρίων καθώς και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά βρέθηκε στην περιοχή και βοήθησε με κάθε τρόπο τους πληγέντες.

Ο κ. Μιχάλαρος ευχήθηκε στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων καλή συνέχεια στις εργασίες τους τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του εκτός από ουσιαστικό νόημα έχει και συμβολικό δείχνοντας ότι όσοι μπορούν πρέπει να βοηθούν τους πληγέντες από τα φυσικά φαινόμενα.

Με το ίδιο πνεύμα αναφέρθηκε ο κ. Σταμούλης ο οποίος τόνισε την ηθική σημασία αυτής της πράξης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Προέδρους των τριών Επιμελητηρίων για την ουσιώδη βοήθεια την οποία πρόσφεραν και ευχήθηκε στις επιχειρήσεις  καλή συνέχεια και καλές δουλειές.
Επίσης ο κ. Σταμούλης υπενθύμισε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι παραλίες των Μεγάρων και φυσικά αυτή της Κινέτας παραμένουν καθαρές, τα νερά είναι πεντακάθαρα και μπορούμε να τις επισκεπτόμαστε άφοβα. Ανεξαρτήτως του γεγονός ότι τμήμα της ξηράς κάηκε από την πυρκαγιά η θάλασσα παραμένει πολύ καθαρή, όπως και πριν τη φωτιά.

Το ενδιαφέρον της υπόθεση βρίσκεται επίσης στο γεγονός ότι εξ αιτίας της πρόσφατης πυρκαγιάς, αναδείχθηκε, ευτυχώς όχι με τραγικό τρόπο, αλλά με κραυγαλέο τρόπο ότι θα πρέπει να κατασκευασθεί έξοδος διαφυγής από αυτήν την περιοχή η οποία έχει την ίδια είσοδο και έξοδο.
Έως τώρα έχουν όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη ύπαρξης διαφορετικής εξόδου αλλά διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα εμποδίζουν την διάνοιξή της.

Τέλος ο κ. Σταμούλης αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μιχάλαρου να διοργανωθεί μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση στην περιοχή, με κάλυψη του κόστους από τα τρία Επιμελητήρια, ώστε να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της με μεγάλη προσέλευση κοινού.

Εκτός από τον πρόεδρο του ΒΕΠ, εκ μέρους της διοίκησης μαζί του βρέθηκαν ο Οικονομικός Επόπτης Γιώργος Παπαθανασίου και ο Διευθυντής Διοικητικού Μιχάλης Γιάγκας.
Το ΕΒΕΠ εκπροσώπησαν τα μέλης της διοίκησής του Μελέτης Μουστάκας, Κώστας Καμπόλης και Κωνσταντίνα Καλαφάτη.
Το ΕΕΠ εκπροσώπησε το μελος της διοίκησής του Μελέτης Κακαρίκος