Μοιάζει με ψέμα και όμως είναι αλήθεια! Δύο φωτιές μέσα σε μία μέρα στα Μέγαρα, και το χειρότερο είναι πως δεν έπιασαν καλοκαίρι αλλά καταμεσής του Νοέμβρη, ένα μήνα που είναι ένα βήμα πριν το χειμώνα. Όχι πως θα δικαιολογούνταν εάν έπιανε φωτιά το καλοκαίρι, αλλά τουλάχιστον τα βουνά είναι μαθημένα από τα χιόνια, όπως λέει και ο λαός..

Το ένα  μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στην περιοχή «Πετρούνι» Μεγάρων στη θέση «Παλιοβορός, κοντά στην Αγία Ελεούσα σε δυσπρόσιτο και δύσβατο σημείο και η άλλη ήταν στην ΝΕΟΑΚ στο παλιό Μαϊστράλι.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της Πολιτείας απέτρεψαν τα χειρότερα, αφού η φωτιά θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.

Ευτυχώς η φωτιά στο Παλιοβορό είναι υπό έλεγχο και δεν απειλούνται σπίτια. Σε αυτό βοηθά το γεγονός πως η βλάστηση που καίει είναι χαμηλή και δεν υπάρχουν πευκόδεντρα.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως στην ΝΕΟΑΚ η φωτιά βρέθηκε σε φοίνικες.

Τα αίτια των πυρκαγιών παραμένουν άγνωστα, αλλά πιθανολογείται πως είναι εμπρησμοί.

Παρόλο που οι Δυνάμεις της πόλης μας είναι πάντοτε σε επιφυλακή, πυρκαγιά εν μέσω φθινοπώρου μόνο ανησυχίες και ερωτηματικά μπορεί να προκαλέσει, αφού η πόλη μας τον τελευταίο καιρό έρχεται πολύ συχνά αντιμέτωπη με εξωγενείς προκλήσεις (καλώδιο, ανεμογεννήτριες, κλπ.)