Μια από τις ειδικές συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.
Κατά την πρακτική του η οποία καθιερώθηκε φέτος, το ΔΣ του ΒΕ Πειραιά συνεδριάζει εκ περιτροπής σε πόλεις της περιφέρειάς του προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις – μέλη του, να τις προβάλει και να διοργανώσει δράσεις σύγχρονες και καινοτόμες.
Οι συνεδριάσεις συνδυάζονται με απονομή τιμητικές διακρίσεις σε επιχειρήσεις και Οργανισμούς οι οποίοι συνεισφέρουν σημαντικά στην τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Η συνεδρίαση στα Μέγαρα ακολούθησε το Δήμο Περάματος και έγινε σε πανηγυρικό κλίμα σε συνδυασμό με την παρουσία πολλών διακεκριμένων προσώπων της πολιτικής και της οικονομικής ζωής της πόλης και επικεφαλής τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη.

Η συνεδρίαση, εκτός τα θέματα της ημερήσιας διάταξη περιλάμβανε ενημέρωση εκ μέρους του Οργανισμού Enterprise Greece για τον αγροτοδιατροφικό κλάδο σχετικά με τη στήριξη επιτυχημένων εξαγωγικών προσπαθειών.

Η συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Πτηικών Προτύπων κ. Χρήστο Παπαγεωργίου και τον Αερολιμενάρχη Μεγάρων κ. Ευθύμιο Παναγιωτακόπουλο.
Η ΥΠΑ βραβεύτηκε από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο για τη σημαντική συμβολή της στην τοπική οικονομία με την διοίκηση και διαχείριση του υφισταμένου πολιτικού αεροδρομίου στην περιφέρεια του Δήμου.
Ο κ. Παπαγεωργίου παρουσίασε μερικά εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με τον κύκλο εργασιών οι οποίες αναπτύσσονται στο χώρο του αεροδρομίου.
Συγκεκριμένα, λειτουργούν 13 αεροπορικές σχολές, 2 σχολές αλεξιπτωτισμού και 3 αερολέσχες.
Απασχολούνται 400 μέλη προσωπικού και φοιτούν περίπου 1000 σπουδαστές ετησίως, πολλοί από τους οποίους είναι αλλοδαποί.
Η ΥΠΑ εργάζεται εντατικά προς την ανάπτυξη της Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα όντας μέλος της EASA οργανισμού της Κομμισσιόν.

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ Αδριανός Μιχάλαρος, στην προσφώνησή του χαιρέτισε το σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει η ΥΠΑ στην περιοχή και κάλεσε τον Δήμαρχο να προσφέρει την όσο δυνατή στήριξη του Δήμου προς την ΥΠΑ και στους φιλοξενουμένους μέσα στο πολιτικό αεροδρόμιο.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του αεροδρομίου ως αντίστοιχοι με αυτή των ιδωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και τα οικονομικά αποτελέσματα τα οποία αυτή συνεισφέρει.

Τον οργανισμό Enterprise Greece εκπροσώπησε η κ. Αννίτα Τρυποσκούφη ενώ μεταξύ άλλων ήταν παρόντες οι πανεπιστημιακοί Ευάγγελος Σαμπράκος, Πανεπιστήμιο Πειρειά και Δημήτριος Κουλουριώτης, Πολυτεχνείο Ξάνθης.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη για την ως τώρα συμπαράστασή του και συνδρομή στις εκδηλώσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.