Συνεχίζεται η διάπραξη περιβαλλοντικού εγκλήματος στο ανενεργό λατομείο Ρούση, στην νοτιοδυτική έξοδο της πόλης των Μεγάρων, με νέες απορρίψεις σκουπιδιών.
Χάρη στην ευσυνειδησία πολιτών αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες τόσο σωροί σκουπιδιών όσο και μεγάλης χωρητικότητας φορτηγών οχημάτων, ένα από τα οποία ανήκει στο Δήμο Μεγαρέων και είναι γεμάτο με σκουπίδια.

Μετά την τελευταία φωτιά η οποία είχε ξεσπάσει το χώρο και έκαψε άλλες ποσότητες σκουπιδιών η είσοδος στο λατομείο, με εντολή των αρχών περιβάλλοντος έχει φραχτεί με σωρούς μπάζων ώστε να μην είναι δυνατή η είσοδος και η επανάληψη απορρίψεων σκουπιδιών.
Τότε, παρά το γεγονός ότι μάρτυρες είχαν δει μηχανήματα του Δήμου Μεγαρέων να λειτουργούν στο χώρο (δεν υπήρχε φωτογραφικό υλικό), ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Φυλακτός δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονταν να σκεπάσουν τα καιγόμενα σκουπίδια ώστε να σβήσει η φωτιά.
Μάλιστα είχε προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Φυλακτός είχε δηλώσει άγνοια σχετικά με το ποιός ή ποιοί είχαν εναποθέσει σκουπίδια στο χώρο.
Τότε εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων τον είχαν κατηγορήσει ως υπεύθυνο, κι δι’ αυτού το Δήμο Μεγαρέων και κανείς δεν πίστεψε τις αιτιάσεις του όπως προκύπτει από ανακοινώσεις οι οποίες ακολούθησαν.

Αυτή η φορά υπάρχει φωτογραφικό υλικό το οποίο εμφανίζει ότι ένα φορτηγό από τα τρία ανήκει στον Δήμο.
Όμως αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο συνωμοτικός τρόπος με τον οποίο άνοιγε η είσοδος για να μπούν τα φορτηγά.
Οι μάρτυρες αναφέρουν ότι στην είσοδο βρισκόταν ένα σκαπτικό μηχάνημα τύπου JCB το οποίο άνοιγε την είσοδο και στη συνέχεια όταν απομακρύνονταν τα φορτηγά την έκλεινε.
Στη σελίδα του Facebook υπάρχει video στο οποίο ο οδηγός του φορτηγού του Δήμου κατεβαίνει από το φορτηό και κατευθύνεται προς αυτόν που βιντεοσκοπεί (εκεί κόβεται το video) όπως επίσης φαίνεται σε άλλο video άλλο φορτηγό να αδειάζει χώμα, ενδεχομένως να θάψει τα σκουπίδια σε δεύτερο χρόνο.

Τον χώρο επισκέφθηκε και ο επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού Κλεάνθης Βαρελάς ο οποίος έκανε σχετικά τη δική του ανάρτηση στο Facebook.
“Δυστυχώς η απαξίωση και υποβάθμιση του τόπου μας δεν έχει τελειωμό. Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός μεγάλου περιβαλλοντικού εγκλήματος,μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης των Μεγάρων και συγκεκριμένα στα ανενεργά λατομεία ρούσση που βρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλης.

Σήμερα μετά από καταγγελίες πολιτών επισκέφθηκα τον χώρο και οι εικόνες που αντίκρυσα δεν μπορούν μα περιγραφούν με λόγια.Τόνοι οικιακών απορριμμάτων,επιμελώς κρυμμένοι πίσω από μπάζα και χώματα, απορρίμματα που δυστυχώς είχαν μεταφερθεί με φορτηγά αυτοκίνητα του δήμου μας όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες. Στον ίδιο χώρο λίγους μήνες (9/10/2019) πριν είχα μεταβεί όταν είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε οικιακά απορρίμματα και σε ερώτηση μου στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο καθαριότητας ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή μου είπε ιδιώτες εργολάβοι.

Ρωτώ λοιπόν πάλι σήμερα τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο καθαριότητας ποιός ευθύνεται για την σημερινή αυτή τραγική κατάσταση,τι δουλειά έχει εκεί το φορτηγό αυτοκίνητο του δήμου φορτωμένο με Απορρίμματα, ποιός μετακίνησε τους τεράστιους βράχους που έφραζαν την είσοδο του λατομείου για να περάσουν τα αυτοκίνητα με τα απορρίματα και αυτά με το χώμα (για να τα καλύψουν) και μετά τους μετακίνησαν ώστε να ξανακλείσουν την είσοδο;

Δυστυχώς ο κατήφορος στο θέμα της καθημερινότητας δεν έχει σταματημό,αλλά όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία οφείλουμε όλοι μας να καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες και να ζητήσουμε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι”.