Όπως μας ενημερώνει η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Νέας Περάμου.
Εκτός αυτού καθαυτού του έργου το οποίο προσφέρει τη σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση στη Νέα Πέραμο, θα αποδοθεί στους κατοίκους ένας άρτιος και λειτουργικός οδικός άξονας, υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Για τις εργασίες έχει διακοπεί η κυκλοφορία έχει διακοπεί  επί της Παλαιάς Εθνικής Αθηνών Κορίνθου, βάσει προγράμματος και χρονοδιαγράμματος του έργου που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ανάδοχο εκτέλεσης του έργου. Αναπόφευκτα για να γίνουν τα έργα αυτά, θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του σούπερ μάρκετ “My market” και στο “Enter” στη Νέα Πέραμο.

Συντονίζοντας τις εργασίες για τα παραπάνω έργα, ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος έχει ζητήσει να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους της περιοχής, να επιταχυνθούν κατά το δυνατόν οι διαδικασίες για σωστή υλοποίηση και παράδοση του έργου.

Με την ευκαιρία της εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων από την Περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τον αγωγό ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ αλλά και για τις συνδέσεις του δικτύου αποχέτευσης, έργο που θα εκτελέσει ο Δήμος Μεγαρέων.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλου, θα προχωρήσει σε ασφαλτοστρώσεις, ώστε να παραδοθεί πλήρης, ασφαλής, λειτουργικά και αισθητικά άρτιος κεντρικός οδικός άξονας για την Νέα Πέραμο, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κοσμόπουλος αναφέρει: «Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής στην Νέα Πέραμο, σε μια περιοχή, όπου έχουμε πληγεί στο παρελθόν από μεγάλες πλημμύρες. Σύμφωνα με τις μελέτες επιστημόνων με τους οποίους συνεργαζόμαστε με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, είναι παραπάνω από επιτακτική η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων.

Για αυτό θα πρέπει να δείξουμε όλοι την δέουσα υπομονή για την διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο των έργων. Έχω ζητήσει από κάθε αρμόδιο φορέα και τον ανάδοχο του έργου, να επιταχύνουν τις διαδικασίες κατά το δυνατόν για να εκτελεσθεί και να παραδοθεί στο ακέραιο το σημαντικό αυτό έργο. Επιβλέπω καθημερινά την πορεία του έργου για να συντονιστούμε όλοι οι φορείς και να παραδοθεί στην περιοχή μας ένα έργο που θα προσφέρει καλύτερη εικόνα, οδική ασφάλεια, επισκεψιμότητα και το κυριότερο, αντιπλημμυρική θωράκιση».