Σε νέα φάση μπαίνει ο αγώνας εναντίον της εγκατάστασης ορυχείων βωξίτη στα Γεράνεια.
Μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το πεδίο της διεκδίκησης μεταφέρεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η οποία είναι και η αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση της άδειας.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και η Επιτροπή Αγώνα έχουν συνάντηση με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00.
Για τον λόγο αυτό απευθύνουν πρόσκληση στον μεγαρικό λαό να δώσει και πάλι βροντερό παρών και εντυπωσιακή παρουσία ώστε να γίνει αντιληπτό και κατανοητό από κάθε πλευρά ότι οι Μεγαρείς είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι και δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία ορυχείων στην περιοχή.

Η πρόσκληση του Δημάρχου
«Μεγαρικέ Λαέ επιβάλλεται η ισχυρή παρουσία σου.
Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 o Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και η Επιτροπή Αγώνα έχουν συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ο οποίος έχει την θεσμική αρμοδιότητα για αδειοδότηση των ερευνητικών γεωτρήσεων βωξίτη.
Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και όλοι οι Βουλευτές της περιφέρειάς μας.
Η συνάντηση αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για τον αγώνα και για το λόγο αυτό επιβάλλεται πολυπληθής παρουσία του Μεγαρικού λαού.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
να παρευρίσκονται έμπροσθεν του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (οδός Κατεχάκη 56, Αθήνα) την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11.30.

Από τα ΜΕΓΑΡΑ θα ξεκινήσουν πούλμαν από την Πλατεία Ηρώων,
το πρωί ώρα 10.00.»