Σπουδαία νίκη επί της επικίνδυνης και εξαιρετικά φορμάρισμένης ομάδας του Αντώνη Φώτση, τον Ηλυσιακό, πέτυχε η ΝΕΜ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής με 69-63, σκορ ημιχρόνου 40-32.
Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ όπου πριν τρεις ημέρες οι Μεγαρείς είχαν καταβάλει υπερπροσπάθεια στον τελικό έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί αλλά και να έχουν αποθέματα φυσικής κατάστασης. Συνήθως τέτοια παιχνίδια, μετά την κατάκτηση ενός τροπαίου, είναι επικίνδυνα και ο τροπαιούχος είναι επιρρεπής στο στραβοπάτημα, κοινώς γκέλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έδωσαν τρεις αγώνες στο διάστημα μιας εβδομάδας.
Οι της ΝΕΜ παίκτες πέτυχαν μια καθαρή νίκη παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο ο οποίος διεκδίκησε έως το τέλος τη νίκη και κατάφεραν να διατηρήσουν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, θέση η οποία φέρνει την ομάδα πολύ κοντά στην δεύτερη εθνική κατηγορία.

*** Πριν το τζάμπολ ο πρόεδρος Θανάσης Ζάλης απένειμε στον Αντώνη Φώτση τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Το ακόλουθο κείμενο ήταν χαραγμένο.
“ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στον Αντώνη Φώτση, για την ανεκτίμητη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό. Από μια πόλη που τον αγαπά και από μια ομάδα που τον θαυμάζει και τον σέβεται”

Τα δεκαλεπτα: 18-24, 22-08, 15-17, 14-14

Διαιτητές: Σιδέρης, Αγγελής
Παρατηρητής: Ζώης

ΝΕΜ (Μάνταλος, Υφαντής): Πέτρουλας 10(1), Κοντόπουλος 4, Σπυρόπουλος 5, Παλαιοχωρίτης, Ζακυνθινός 13(2), Μπαλάφας 6(1), Παπασπύρος, Αβραμίδης 12, Βούρτσης, Μαλούκος 12, Θέος 5, Σιδέρης 2

Ηλυσιακός (Θωμόπουλος, Μπουζούλας): Γραμματίκας 11(2),  Κουρκουτσάκης, Φώτσης 19(2), Κοψιάς 9(1), Ζαραϊδόνης 4(1), Προύντζος 4, Αντωνόπουλος 10(2), Μπουργάνος 6, Παπανικολάου, Μαραγκουδάκης, Αγγελόπουλος, Κουσιαντζάς