Συνεπής στις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας των πολιτών και τη τήρηση της δημόσιας τάξης ο Κλεάνθης Βαρελάς συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του νέου Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κ. Γεώργιο Σταματιάνο παρουσία του κ. Δημήτρη Καλογριά, νομικού συμβούλου του Υπουργού.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών και στην πολιτική προστασία της περιοχής, θέματα τα οποία είναι πάντα επίκαιρα και απασχολούν καθημερινά τους δημότες και τους κάτοικους του δήμου Μεγαρέων.
Ο κ. Βαρελάς αναφέρθηκε και σε πλήθος άλλων σοβαρών ζητημάτων τα οποία αφορούν στο Δήμο Μεγαρέων όπως στην υπολειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου, στο κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού της Κινέτας, στα κρούσματα βίας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων που αποτελούν σημαντικό λόγο που δεν στελεχώνεται από προσωπικό, την ανεξέλεγκτη δράση των παραβατικών ομάδων που ρημάζουν περιουσίες και την ανάγκη των αυξημένων μέτρων πολιτική προστασία των περιοχών μας κυρίως σε ότι αφορά την πυροπροστασία. Επίσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων κρίθηκε ακατάλληλο μετά το σεισμό της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019.
Αναφορά έγινε στην επιστολή που κατατέθηκε προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στις 14 Οκτωβρίου 2016 με αριθμό πρωτοκόλλου 4545 συνοδευόμενη από 2500 υπογραφές πολιτών και συλλογικών φορέων και αφορούσε την αύξηση της εγκληματικότητας στο δήμο Μεγαρέων.

Ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού παρέλαβε από τον κ. Βαρελά υπόμνημα το οποίιο θα παραδοθεί στον Υπουργό. Στο υπόμνημα αναφέρονται αναλυτικά όλα τα παραπάνω ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα οριστεί συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη μετά τις 15 Αυγούστου.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πενταετών Πυροσβεστών και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων κ. Κώστας Παπαντώνης ο οποίος αναφέρθηκε σε ζητήματα τα οποία αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού και την υλικοτεχνική υποδομή, πάντα σε σχέση με την αναγκαιότητα προστασίας του πολίτη και του περιβάλλοντος.