23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ

Η μαύρη ημέρα της 23ης Ιουλίου του 2018 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας όσα χρόνια και αν περάσουν. Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και στην Ανατολική Αττική ήταν μια εθνική τραγωδία αφού άφησαν πίσω τους εκατόμβη νεκρών και χιλιάδες στρεμμάτων καμμένης γης.
Έπειτα από έναν χρόνο ακόμα μετράμε πληγές. Μπορεί στην Κινέτα να μην είχαμε νεκρό ή τραυματία αλλά οι κάτοικοι ακόμα προσπαθούν να ορθώσουν το ανάστημα τους με αξιοπρέπεια και ανάμεσα στα γρανάζια ενός αθηνοκεντρικού γραφειοκρατικού συστήματος. Περιμένουν και θα περιμένουν μη έχοντας άλλη επιλογή και φυσικά μη έχοντας άλλη φωνή από τα συλλογικά όργανά τους.
Ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» στις πρόσφατες εκλογές εξήγγειλε στο πρόγραμμα του ειδικά μέτρα για την αποκατάσταση των πληγέντων της Κινέτας καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος με σκοπό την αποτροπή επόμενου παρόμοιου συμβάντος.Οι προτάσεις του επικεφαλής κ. Κλεάνθη Βαρελά για την αποκατάσταση των αγροτικών περιοχων και των δασών της περιοχής μας ψηφίστηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβουλιο και η υλοποίηση τους είναι καθαρά θέμα πολιτικής απόφασης.

Οι Κινετιώτες πίστεψαν στο όραμα μας και εμπνεύστηκαν από τον επικεφαλής μας κ. Κλεάνθη Βαρελά δίνοντας μας υψηλά ποσοστά στην περιοχή. Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών της Κινέτας και η βοήθεια στην επίλυση των όποιων προβλημάτων τους.
Το μεγάλο και κύριο ζητούμενο είναι η στήριξη αυτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 από όλη την κοινωνία του δήμου Μεγαρέων με μπροστάρη τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Η φύση ήδη φροντίζει για την άμεση αποκατάσταση της. Για τους συνανθρώπους μας όμως πρέπει να φροντίσουμε εμείς διότι αποτελεί ύψιστο καθήκον του καθενός μας όποια θέση και αν κατέχει στο δημόσιο βίο και όποια πολιτική θέση έχει. Μόνη προϋπόθεση να διακατέχεται από αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

“Μαζί με Όραμα”
Δημοτικός Συνδυασμός για το Δήμο Μεγαρέων
Επικεφαλής Κλεάνθης Βαρελάς