Σειρά κατηγοριών εκτοξεύει ο συνδυασμός Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα του Γιάννη Μαρινάκη κατά του νυν Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη για την ΔΕΥΑΜ.
Μεταξύ αυτών επισημαίνουμε:
Η παρούσα διοίκηση παρέλαβε χρέος €1,3 εκατομμύρια και μέσα σε δυόμισι χρόνια το αύξησε κατά €6,2 εκατομμύρια, δηλαδή σύνολο χρέους €7,5 εκατομμύρια.
Η παρούσα διοίκηση απέσυρε δικαστική αγωγή κατά της ΕΥΔΑΠ την οποία είχε υποβάλλει η διοίκηση Μαρινάκη ως κακώς τιμολογηθείσα η προμήθεια νερού για 8 έτη, από 1999 έως 2007.
Παρά την πληθώρα συμβασιούχων τους οποίους προσλαμβάνει ο Δήμος μέσω του ΟΑΕΔ η επιχείρηση εξακολουθεί να προσλαμβάνει εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στον Δήμο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

 

Η …ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Η ΔΕΥΑΜ που τόσο πολύ έγινε αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων τα προηγούμενα χρόνια και όλοι περιμένανε να έρθει ο μεγάλος σωτήρας, ο κ. Σταμούλης, να την κλείσει και να κοπούν όλες οι «λαμογιές» κατά την προσφιλή διάλεκτο του, που γίνονταν (κατά τον κ. Σταμούλη πάντα) τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα βρίσκεται επιτέλους, χάρη στον κ. Σταμούλη στο σωστό δρόμο.

Έτσι, ενώ τον Αύγουστο του 2014 το χρέος της προς την ΕΥΔΑΠ έφτανε στα 1.300.000 ευρώ από 45.000.000 ευρώ που παραλάβαμε εμείς, σήμερα έχει εκτοξευτεί στα 7.500.000 ευρώ! Δηλαδή μέσα σε 2.5 χρόνια αυξήθηκε κατά 6.200.000 ευρώ!

Επί διοικήσεως μας ασκήθηκε αγωγή κατά της ΕΥΔΑΠ για την τιμολόγηση του νερού με τιμολόγιο κρουνού και όχι με τιμολόγιο ενίσχυσης ΟΤΑ, όπως έπρεπε να τιμολογείται για το χρονικό διάστημα από τον 6ο/1999 έως τον 5ο/2007. Με την αγωγή αυτή απαιτούσαμε από την ΕΥΔΑΠ την επιστροφή περίπου 4.500.000 ευρώ συν τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια για το διάστημα από το 2007 έως και σήμερα.

Επί διοικήσεως κ. Σταμούλη ο νέος Εκκαθαριστής σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, απέσυρε την αγωγή κατά της ΕΥΔΑΠ!!

Επί διοικήσεως μας έγινε μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος κατορθώσαμε να εκμηδενιστεί η παραγόμενη λυματολάσπη με την πρωτοποριακή μέθοδο των μικροοργανισμών, με παράλληλη κατάργηση της δαπάνης μεταφοράς και διάθεσης της και συγχρόνως μεγάλη προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα επήλθε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, η οποία ήταν σχετική με τη συντήρηση των βαρέων μηχανημάτων επεξεργασίας της λάσπης, καθώς και με τη δραματική μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της μονάδας. Οι ειδικοί της μονάδας προσδιορίζουν το οικονομικό όφελος από αυτές τις λειτουργίες, περίπου στις 75.000 ευρώ ετησίως!

Επί διοικήσεως κ. Σταμούλη ο νέος Εκκαθαριστής πήρε(;) εντολή να προχωρήσει  εκ νέου στην παραγωγή λυματολάσπης με αποτέλεσμα η μεταφορά και διάθεση της στο εργοστάσιο της κοπριάς, που απέχει μόλις 2.5 χλμ από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, να στοιχίζει 300 ευρώ ημερησίως!  Παράλληλα επέρχεται σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, ενώ στις δαπάνες προστίθενται εκ νέου τόσο η συντήρηση της μονάδας που κόστιζε 30.000 ευρώ ετησίως και η υπέρογκη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος η οποία ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ ετησίως!

Επομένως εύλογα γεννώνται τα παρακάτω  ερωτήματα,
Γιατί εκτοξεύθηκε το χρέος της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ στα 2.5 χρόνια της θητείας του κ. Σταμούλη και έφτασε στα 7.500.000 ευρώ; Που πάνε οι εισπράξεις από το νερό; Ερωτήματα ακριβώς ίδια είχε θέσει ο κ. Σταμούλης προεκλογικά, από τη θέση της ελάσσονος  αντιπολίτευσης. Τι έχει να πει σήμερα ο κ. Σταμούλης από τη θέση του Δημάρχου πλέον;
Ποιος έδωσε εντολή στον Εκκαθαριστή να αποσύρει την αγωγή κατά της ΕΥΔΑΠ και για ποιο λόγο;

Η σημερινή διαδικασία μεταφοράς της λυματολάσπης είναι διαφανής;

Με την πληθώρα των συμβασιούχων που έχουν κατακλύσει το δήμο μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν προσλήψεις στη ΔΕΥΑΜ, οι οποίες αφορούν σε εργαζόμενους που απασχολούνται στο δήμο;
Υπάρχει ή όχι σήμερα κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στη ΔΕΥΑΜ, για την οποία φυσικά δεν ευθύνεται ο Εκκαθαριστής;
Τελικά πότε ήταν αμαρτωλή η ΔΕΥΑΜ, τα προηγούμενα χρόνια ή σήμερα επί Δημαρχίας κ. Σταμούλη;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»