Και νέος γύρος αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά εκ μέρους του συνδυασμού «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» του Γιάννη Μαρινάκη με την πρόεδρο του Ηροδώρου Γιάννα Ρήγα.
Το θέμα παραμένει η διαχείριση, συντήρηση, επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων και το χρέος το οποίο παρέλαβε η δημαρχία Σταμούλη από την δημαρχία Μαρινάκη.
Ιδιαίτερα για το χρέος στην επιστολή του ΜΝΠ αναφέρεται ότι ήταν φυσιολογικό να υπάρχει χρέος στον Ηρόδωρο επί δημαρχίας Μαρινάκη δεδομένου ότι κληρονόμησε τα χρέη των δέκα Νομικών Προσώπων τα οποία ενσωμάτωσε με την ίδρυσή του.
Επιπλέον κατηγορείται η κ. Ρήγα και η παράταξή της ότι ενθάρρυναν τους πιστωτές του Ηρόδωρου να εγείρουν δικαστικές εναντίον του.

Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ κ. ΡΗΓΑ

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ι. Ρήγα που μας έκανε τη χάρη και δεν είχε μιλήσει τόσο καιρό αρνητικά για τη διοίκηση μας.
Την ευχαριστούμε πραγματικά που σπατάλησε τόσο χρόνο και μπήκε στον κόπο να γεμίσει μια ολόκληρη σελίδα εφημερίδας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η τόσο κουραστική για το αναγνωστικό κοινό, ανούσια, γεμάτη ανακρίβειες και αοριστολογίες απάντηση της κυρίας αυτής, που δεν έχει τι να πει και βαφτίζει έργα τις συντηρήσεις, καταδεικνύει τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει.
Επειδή είμαστε όλοι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο ασκείτε εσείς διοίκηση και είμαστε εμείς αυτοί που δεν θα επιθυμούσαμε να σας μοιάσουμε και όχι εσείς, όπως αναφέρετε στο παραμυθένιο αφήγημα σας.
Απαντάτε με την προσφιλή τακτική της παράταξης σας, αυτή της λάσπης, του ψεύδους και της συκοφαντίας με αυτό τον σκιώδη τρόπο, επειδή για άλλη μια φορά έχετε να επιδείξετε το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ σε χρονικό διάστημα αντίστοιχο της δικής μας θητείας.
Οι τακτικές αυτές κυρία τελειώσανε.
Τώρα λογοδοτείτε εσείς και έχετε την υποχρέωση να λέτε στον κόσμο την αλήθεια.
Επειδή έχετε κοντή μνήμη σας θυμίζουμε ότι ο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» προέκυψε στις αρχές του 2011 από τη συγχώνευση 10 νομικών προσώπων των δήμων Μεγάρων και Νέας Περάμου και το συνολικό χρέος αυτών υπερέβαινε τα 2.000.000 ευρώ.
Λογικό ήταν λοιπόν να αγωνιστούμε για τη σταδιακή απομείωση του και να κληροδοτήσουμε σε εσάς τους «άμεμπτους» το ¼ του χρέους που παραλάβαμε.
Λογικό ήταν να υπάρχουν κατασχέσεις και αγωγές τις οποίες βρήκαμε ως διοίκηση, τόσο στα νομικά πρόσωπα όσο και στο δήμο, όπως γίνεται πάντα σε όλους τους δήμους της χώρας.
Όμως αυτό που δεν γίνεται πουθενά εσείς το πράξατε δημιουργώντας πανελλαδική πρωτοτυπία.
Εσείς ως ηθικοί αυτουργοί προωθούσατε τις αγωγές και τις κατασχέσεις με παραινέσεις στους δικαιούχους να διασφαλίσουν με χαρτιά και παραστατικά τα χρήματα τους.
Όμως για άλλη μια φορά για την ταμπακιέρα δεν μιλήσατε.
Απαντήσατε για το ανύπαρκτο έργο σας με αόριστη επιχειρηματολογία και κάνατε αυτό που ξέρετε πράγματι πολύ καλά, πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα.
Λυπούμαστε που σας φέραμε στη δύσκολη θέση να φανεί η ένδεια σας.
Όσο για τα περί «φυλακής», σας συνιστούμε να κρατήσετε ταπεινή στάση γιατί οι καιροί αλλάζουν και οι «έσχατοι έσονται πρώτοι». Ο νοών νοείτω …
Ας πράξετε λοιπόν αυτά που πράξαμε εμείς σε 3.5 χρόνια διοίκησης και μετά συζητάμε κ. Ι. Ρήγα.
Υ.Σ. Θα σας ήταν εύκολο να μας ενημερώσετε για τη συμπαθή συνάδελφο και φίλη σας Γυμνάστρια, η οποία έχει αναλάβει το πρόγραμμα κοινωνικού αθλητισμού του «ΗΡΟΔΩΡΟΥ»;
Με ποια διαδικασία προσλήφθηκε;
Πληρώνεται και με ποιον τρόπο;»
………..

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»