Για τις ενέργειες του Δημάρχου σχετικά με τον αγώνα για το θέμα των ερευνών του για βωξίτη με νέα ανακοίνωσή του.
Για τον συνδυασμό Μέγαρα – Νέα Πέραμος ο κ. Σταμούλης έχει «βάλει μπροστά» την Επιτροπή Αγώνα ώστε αφενός να καρπωθεί το αποτέλεσμα μιας ευτυχούς εξέλιξης αλλά να αποδώσει ευθύνες σε τρίτους στην περίπτωση αποτυχίας.
Υπάρχει διαφωνία επίσης με την αναζήτηση χορηγών για χρηματοδότηση δράσεων της Επιτροπή, πράξη την οποία χαρακτηρίζει ως παράδοση άνευ όρων στις ορέξεις επιχειρηματιών λόγω του ότι υποδηλώνει αδυναμία.
Ζητείται ακόμα ενημέρωση για τις ενέργειες προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και εν τέλει χαρακτηρίζει ως αλαζονική και υπεροπτική στάση του κ. Σταμούλη προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Θανάση Δρένη ο οποίος υπέβαλε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Μετά την ιδιαίτερα απαξιωτική απάντηση του Δημάρχου κ. Σταμούλη προς τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας, κ. Αθ. Δρένη, για την περιβόητη επιστολή της Επιτροπής Αγώνα και του συντονιστικού οργάνου προς «Χορηγούς», γεννώνται πολλά ερωτήματα για τη γενικότερη στάση και θέση του Δημάρχου και της διοίκησης του στο μείζον θέμα της εξόρυξης βωξίτη στην περιοχή μας.
Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς γι΄ αυτή τη στάση.
Όταν ο Δήμαρχος απαντάει μ΄ αυτό τον τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά «…δεν μπορείτε να διακρίνετε το δημοτικό συμβούλιο από την Επιτροπή Αγώνα; Ρωτήστε την Επιτροπή Αγώνα για την επιστολή…», δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη με την Επιτροπή Αγώνα, δηλαδή δεν θέλει να έχει την ευθύνη της οποιασδήποτε δυσάρεστης εξέλιξης.
Για το λόγο αυτό κιόλας πρότεινε για την προεδρία της επιτροπής τον κ. Ι. Μιχάλαρο, εκπρόσωπο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με το πρόσχημα ότι είναι φιλοκυβερνητικός παράγοντας, αλλά στην ουσία για να μη φέρει την ευθύνη μιας ενδεχόμενης ατυχούς εξέλιξης για τον τόπο μας, ο κ. Σταμούλης.
θέλει να λάβει το μέγιστο μερίδιο στην ευχάριστη εξέλιξη της ανάκλησης της εξόρυξης του βωξίτη, ενώ θέλει να μη φέρει καμία ευθύνη στο δυσάρεστο ενδεχόμενο της εξόρυξης. Για το λόγο αυτό προσπαθεί να μην αφήσει «αποτυπώματα» με την ανάληψη της προεδρίας στην Επιτροπή Αγώνα.
Η επιστολή που εστάλη από την Επιτροπή Αγώνα και το Συντονιστικό Όργανο στους Χορηγούς κάθε άλλο παρά περιποιεί τιμή για το δήμο και τους δημότες μας.
Τόσο με το δελτίο τύπου της προηγούμενης εβδομάδας, όσο και με την επίκαιρη ερώτηση του Δημοτικού Σύμβουλου μας κ. Αθ. Δρένη προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε τα αντανακλαστικά της διοίκησης και κυρίως του Δημάρχου, τα οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Όμως γιατί δεν υπάρχουν;
Γιατί ο κ. Σταμούλης διαχωρίζει τη θέση του από την Επιτροπή Αγώνα;
Μήπως γνωρίζει κάτι, ειδικά μετά την επίσκεψη του στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και θέλει να απέχει από την Επιτροπή Αγώνα;
Γιατί δεν κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη; Δεν θα εκλάμβανε διαφορετικά μια επίσκεψη σύσσωμων των δημοτικών παρατάξεων ο κ. Σκουρλέτης; Γιατί πήγε μόνος του ο κ. Σταμούλης;
Τα παραπάνω ερωτήματα γεννούν νέα ερωτηματικά για το παρασκήνιο των συζητήσεων που έχουν γίνει από πλευράς διοίκησης του δήμου για το μείζον θέμα της εξόρυξης βωξίτη.
Η επιστολή της Επιτροπής Αγώνα «προς Χορηγούς» αποτελεί την επιτομή της παράδοσης άνευ όρων στις ορέξεις των επιχειρηματιών, γιατί απλούστατα υποδηλώνει μεγάλη αδυναμία.
Γνωστοποιούμε στους επενδυτές βωξίτη πόσο ευάλωτοι οικονομικά είμαστε και προκαλούμε την επικέντρωση των στόχων τους.
Αλήθεια, πως θα φαινόταν στην Επιτροπή Αγώνα και το Συντονιστικό Όργανο η παρουσία του ενδιαφερόμενου επενδυτή ως «χορηγού» στον αγώνα τους;
Πόσο παράξενο φαίνεται να θελήσει να καλύψει όλα τα έξοδα (δικαστικά, μελέτες κ.λ.π.) της Επιτροπής Αγώνα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής;
Αυτές οι ενέργειες ήταν ή δεν ήταν στη γνώση του Δημάρχου;
Οι υπεύθυνοι της επιτροπής Αγώνα και του Συντονιστικού Οργάνου, κ.κ. Ι. Μιχάλαρος και Άγ. Μαραζιώτης πρέπει να ενημερώσουν τους δημότες για τα αποτελέσματα των επαφών τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όπου αλλού έχουν πάει.
Η συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στον κ. Δρένη ήταν επιεικώς απαράδεκτη.
Στην άκρως επίκαιρη και διαφωτιστική ερώτηση του Δημοτικού Σύμβουλου μας ο κ. Σταμούλης επέδειξε αλαζονεία, υπεροψία, αλλά συγχρόνως άγνοια και αμηχανία.
Ελπίζουμε να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση βωξίτη και θα αγωνιστούμε για το καλό του τόπου μας.
Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Σταμούλης θα φέρει ακέραια την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών και του καταστροφικού αποτελέσματος αυτών για τον τόπο και τα παιδιά μας».