Σχετικά με την οπισθοχώρηση της δημοτικής διοίκησης Σταμούλη από την επιβολή δημοτικών τελών στους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή πτηνοτρόφους κτηνοτρόφους και άλλους εδκδόθηκε δημόσια ανακοίνωση από το συνδυασμό του Κλεάνθη Βαρελά.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο δήμαρχος Μεγαρέων αναγκάστηκε να αναβάλει το θέμα της επιβολής δημοτικών τελών στους πτηνοτρόφους, κτηνοτρόφους και αγρότες του δήμου μας. Οι έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τους παραγωγικούς φορείς καθώς και η πίεση της αντιπολίτευσης δεν άφησαν περιθώρια ώστε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση της οικονομικής επιτροπής για τον καθορισμό των δημοτικών τελών σε πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές επιχειρήσεις. Η δήλωση των τετραγωνικών μέτρων των εγκαταστάσεων των παραγωγικών κλάδων που αναφέρθηκαν πιο πάνω δημιουργεί μια τεράστια οικονομική υποχρέωση στους επαγγελματίες οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν. Δυστυχώς η ως τώρα ανάλγητη πολιτική της δημοτικής διοίκησης δεν έκανε καμία κίνηση να προφυλάξει τους κλάδους του πρωτογενή τομέα που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής ου τόπου μας.

Ο συνδυασμός μας τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο μέσω του επικεφαλής του κ. Κλεάνθη Βαρελά  και ζήτησε για το 2021 μηδενικά δημοτικά τέλη για πτηνοτρόφους, κτηνοτρόφους και αγρότες καθώς δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα υπηρεσιών από την πλευρά του δήμου, επίσης ζήτησε ξεχωριστή κατηγορία δημοτικών τελών για τους κλάδους αυτούς όπως επίσης  και ειδικό συντελεστή τιμολόγησης ο  οποίος θα εφαρμοστεί από το 2022.

Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» αφουγκράζεται τα προβλήματα, στηρίζει τις παραγωγικές ομάδες της περιοχής μας και πιέζει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να δοθεί ικανοποιητική λύση.