Στο πλαίσιο της σειράς επισκέψεων του προέδρου της ΠΕ Δήμων Αττικής και Δημάρχου Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη σε Δήμους της Ένωσης πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε τον Δήμο Μεγαρέων.

Στο Δημαρχείο Μεγαρέων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη και τους Αντιδημάρχους Κώστα Φυλακτό, Νίκο Παπαπανούση, Ελένη Ρήγα, Λευτέρη Κοσμόπουλο και Σταύρο Φωτίου.

Συζήτησαν και είχαν πολύωρη συνεργασία για θέματα αυτοδιοίκησης, θεσμικού και τοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης ενημέρωσε τον κ. Ιωακειμίδη για τα υπό εξέλιξη έργα στο Δήμο του και ζήτησε την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α. στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του να επιλυθούν προβλήματα που «κληρονομήθηκαν» από παρελθούσες διοικήσεις του Δήμου και εξακολουθούν να είναι υψηλής προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αναφέρθηκε στην μεγάλη διοικητική έκταση του Δήμου που προέκυψε από τις συνενώσεις του «Καλλικράτη» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες τις οποίες εμφανίζει η καθημερινή επιστασία και διαχείριση της – «τα μηχανικά μέσα και το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκούν», είπε – και εξέφρασε στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «καταφέραμε να εξορθολογήσουμε τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, τα οποία με μια νοικοκυρεμένη πολιτική «ήρθαν στα ίσα τους» δεδομένου ότι το 2014 παραλάβαμε χρέη…»

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης είχε την ευκαιρία μετά το πέρας της συνεργασίας του με τον κ. Γρηγόρη Σταμούλη να ξεναγηθεί σε περιοχές του Δήμου και ειδικότερα στις ακτές της πόλης οι οποίες και αποτελούν σταθερό πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό πολιτών του λεκανοπεδίου.