Στο επίκεντρο της συνάντησης η στήριξη των ΟΤΑ για την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές και τα αναπτυξιακά έργα των προγραμμάτων «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης»

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, είχε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε μία σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, με βασικότερο εξ αυτών την στήριξη των περιοχών της Δυτικής Αττικής, ιδιαίτερα μετά και την πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.
Επιπλέον, στη συνάντηση  τέθηκε ως θέμα η ενίσχυση συνθηκών πυρασφάλειας, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών θα σταθεί αρωγός στην τοπική αυτοδιοίκηση, στηρίζοντάς την εμπράκτως με τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης, βάσει των αναγκών τους.

Εντός των επόμενων ημερών θα καταβληθούν στον δήμο Μεγαρέων τα ποσά βάσει των αιτήσεων, για την κοινωνική προστασία από την πυρκαγιά.

Ο κ. Κώτσηρας έθεσε ακόμα ως προτεραιότητα στον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, την ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών έργων για τους πέντε Δήμους της Δυτικής Αττικής, μέσω των προγραμμάτων «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης».
Τέθηκε επίσης το θέμα της ενίσχυσης των δήμων για τη δυνατότητα χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα που αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε ενισχυμένη στήριξη των δήμων σε αυτό το πλαίσιο.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αξιολογώντας την πρόοδο των εργασιών καθώς και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις  που πρέπει να γίνουν.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Σήμερα, είχα ακόμα μία -σε διάστημα μερικών μηνών- εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, σχετικά με την αποκατάσταση των περιοχών της Δυτικής Αττικής μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.
Έγινε η επισκόπηση των δεδομένων μετά την πυρκαγιά και την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή  και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πέτσα για το έμπρακτο ενδιαφέρον του.
Συζητήσαμε, ακόμα, για τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται βάσει των έργων των προγραμμάτων «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης».  

Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από αναπτυξιακές παρεμβάσεις και σημαντικά έργα που υλοποιούνται».