Σε δήλωση στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ο Γιώργος Στρατούρης, πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής και πλέον υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αναφέρει τα εξής:

«Συμπόρευση αντεπίθεσης

Μπροστά στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση αλλά και στις ευρωεκλογές του Μαΐου η ανάγκη για πολιτική και κοινωνική αντεπίθεση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η ΕΕ και οι θεσμοί της είναι στο πλάι των κοινωνιών και ότι η ευημερία έρχεται … μετά το πέρας των μνημονίων.

Η αλήθεια όμως που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα είναι ότι το σύνολο των αντεργατικών – μνημονιακών νόμων είναι εδώ και αποτελούν όπλο στα χέρια των εργοδοτών, οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών προχωρούν κανονικά, η διάλυση δομών Υγείας και Πρόνοιας και η μετατροπή της δημόσιας Παιδείας σε προνόμιο για λίγους δείχνει περίτρανα ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δυσοίωνα για τους εργαζόμενους.

Σε αυτή τη συγκυρία, έτσι όπως διαμορφώνεται, η σύμπλευση με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλες τις κάλπες είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ώθηση, να εμπνεύσει και να συσπειρώσει έναν κόσμο ο οποίος δεν αποδέχεται τη λογική των μονόδρομων και της υποτέλειας.

Κόντρα στη λογική της αποστράτευσης και του πολιτικού μαρασμού, η ελπίδα βρίσκεται σε αυτούς που παλεύουν, διεκδικούν και αντιστέκονται».