Προεκλογική δήλωση συμπόρευσης με τον συνδυασμό “Τώρα” του Γιώργου Μπερδελή κάνουν με επιστολή τους οι Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου. Πρόκειται για το συνδυασμό του οποίου έως και σήμερα ηγείται ο Γιάννης Μιχάλαρος.

Οι ΕΠΜΝΠ επισημαίνουν αφενός το αυτοδιοικητικό πλαίσιο το οποίο ενισχύει τις συγκλίσεις και τον δημιουργικό διάλογο για το καλό των τοπικών κοινωνιών αφετέρου το γεγονός το οποίο έχει επικαλεσθεί ο Γιώργος Μπερδελής για προεκλογικές συγκλίσεις.
«Είναι ανάγκη από την εποχή των ρήξεων και των άγονων αντιπαραθέσεων, να οδηγηθούμε στην νέα εποχή των συναινέσεων και των συγκλίσεων, που με το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο του “Κλεισθένη”  αυτές διευκολύνονται. Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, διαχρονικό αίτημα του προοδευτικού χώρου δημιουργεί  τις προϋποθέσεις για συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις, με στόχο  την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου», λένε.

Ακόμα εκφρά την Ενεργοί Πολίτες και Τώρα μοιράζονται κοινές αρχές, απαραίτητες για να στηριχτεί η συνεργασία όπως π.χ.

Πολιτικό πλαίσιο που αποκλείει ακροδεξιές, ρατσιστικές ή ξενοφοβικές απόψεις, ενίσχυση στο μέγιστο βαθμό της συμμετοχής των πολιτών στην διαβούλευση για τα ζητήματα του τόπου, προστασία του περιβάλλοντος, φροντίδα για τις δομές Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής αλληλεγγύης , Υπηρεσιών και Υποδομών, αλληλεγγύη στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, διαφάνεια δτην διαχείριση του δημόσιου χρήματος και στις σχέσεις Δήμου πολιτών και φορέων και ενίσχυση της λογοδοσίας των θεσμικά υπεύθυνων προς τους δημότες.

Κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση