ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Ο κ. Σταμούλης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποδείξει ότι είναι ανεπαρκής για τη θέση του δημάρχου που κατέχει. Αυτό εχει αποδειχθεί πολλάκις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, κυρίως από την έναρξη της τρέχουσας θητείας του. Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την 21η Ιουλίου 2020 απέδειξε πως η συμπεριφορά του μπορει να εχει και αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης κ.κ. Κουμπέτσος, Μπερδελής, Βαρελάς και Μακρυγιάννης θέλησαν να θέσουν έκτακτο θέμα που αφορούσε στην προσφυγή του δήμου Μεγαρέων στο Συμβουλιο της Επικράτειας κατά του αγωγού υπερυψηλής τάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Το θέμα αυτό εχει άμεση σχέση με την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 7ης Ιουλίου 2020 οπου αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣΤΕ, η προσληψη τεχνικού και νομικού συμβούλου και την κατάθεση προτασης για αλλαγή της όδευσης και της προσαιγιαλωσης του έργου. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, οι επικεφαλής των συνδυασμών ζήτησαν να δουν τον δήμαρχο και  να θέσουν το έκτακτο θέμα αλλα αυτός μέσω υπαλληλου του γραφείου του αρνήθηκε χωρίς αιτιολογία. Να σημειωθεί ότι εις εκ των επικεφαλής, ο κ. Μακρυγιαννης, αποτελεί μέλος της οικονομικής επιτροπής και συμμετείχε στη συνεδρίαση. Μετά την αναιτιολόγητη άρνηση του δημάρχου, ο οποιος αγενώς απέφυγε να συναντήσει τους επικεφαλής σαν να βρισκόταν στην οικεία του, αυτοί με παρότρυνση της υπαλλήλου του γραφείου δημάρχου μετέβησαν στο γραφείο της γραμματέως της οικονομικής επιτροπής προκειμένου να θέσουν από εκει το έκτακτο θέμα της πρόσληψης του νομικού συμβούλου για την προσφυγή του δήμου στο ΣΤΕ. Σε αυτό το σημείο ο κ. Σταμούλης έδειξε έναν αδικαιολογητο πανικό χρησιμοποιωντας υβριστικές εκφράσεις που δεν αρμόζουν στο αξίωμα του και δεν εκπροσωπούν τους επικεφαλής των συνδυασμών, και που προκαλεί σωρεία αποριών.

Όση προσπάθεια και αν γίνεται να φιμωθεί η αντιπολίτευση, όσες φτηνές δικαιολογίες και αν χρησιμοποιούνται περι «εισβολών σε μικρούς χώρους και εν μέσω πανδημίας» από τον κ. Σταμούλη, ο οποίος βρήκε πρόφαση να αποφεύγει να του ασκείται πίεση σε συναντήσεις κατά πρόσωπο καθώς έρχεται σε δύσκολη θέση και χάνει την ψυχραιμία του σε αυτές τις περιπτώσεις, οσο και να χρησιμοποιεί με απαράδεκτο και ανήθικο τρόπο τους δημοτικούς υπαλλήλους ότι δήθεν δεν επιδείχθηκε σε αυτούς ο ανάλογος σεβασμός, τόσο οι προσπάθειες του να αποκρύψει την ανικανότητα του να υπηρετεί τον θεσμό του δημάρχου θα πεφτουν στο κενό.

Στην γενικότερη προσπάθεια του να μην «τρέξει» τις ενέργειες του δήμου ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οσο αφορά τον αγωγό υπερυψηλής τάσης, θα αφήνει πίσω του αμέτρητα ερωτηματικά στους πολίτες για την ύποπτη αδιαφορία και αδράνεια του.

Οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο επικοινωνιας και δημοσίων σχέσεων του δήμου αμέσως μετά το συμβάν, επιστρέφονται στον κ. Σταμούλη, ο οποίος έδωσε εντολή να συντάξουν ένα παραταξιακό κείμενο με ύβρεις εναντίον εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού και επικεφαλής συνδυασμών που κατέχουν τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ο τραμπούκος του συμβάντος είναι ο ίδιος ο κ. Σταμούλης καθώς η απαξιωτική και γεμάτη προπηλακισμούς συμπεριφορά του είναι εμφανής στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό των ΜΜΕ.

Πάντως δίνουμε «συγχαρητήρια» στον κ. Σταμούλη και στους συνεργάτες του, για τα αντανακλαστικά που διαθέτουν όταν πρόκειται να συντάξουν κείμενα για εσωτερική κατανάλωση και εντυπωσιασμό τοπικής εμβέλειας. Μακάρι να έδειχνε τον ίδιο ζήλο και να ενεργοποιούσε τους απαιτούμενους μηχανισμούς σε περιπτώσεις που απειλείται ο Δήμος μας, όπως σε αυτήν της προσφυγής στο ΣΤΕ για το έργο του αγωγού υπερυψηλής τάσης, και να μην χρειάζεται να τον «τραβά» κάθε φορά από το χέρι η αντιπολίτευση.

Τελικά, κόντρα στην αντιδημοκρατική απόρριψη του δημάρχου να δεχθεί να συζητήθει στην οικονομική επιτροπή ως έκτακτο το θέμα της πρόσληψης νομικού συμβούλου για την προσφυγή στο ΣΤΕ κατά εφαρμογή της απόφασης 90/2020 του δημοτικού συμβουλίου, οι επικεφαλής των συνδυασμών καταθέσαμε σχετικό αίτημα.