Την διαρκή αγωνία και μέριμνά του για την μη διενέργεια μεταλλευτικών ερευνών στα Γεράνεια διατυπώνει με ανακοίνωσή του ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων «¨ο Άγιος Νικόλαος»

Ο δραστήριος σύλλογος, διοργανώνει, συμμετέχει και συμπαρίσταται σε εκδηλώσεις οι οποίες αποσκοπούν στην περαιτέρω ενημέρωση του κοινού και τη δημιουργία συμμαχιών για την μη επέμβαση στην οροσειρά πνεύμονα της νότιας Αττικής.

«Συνεχώς νέοι σύμμαχοι κατά του βωξίτη
Η Ψαρευτική συνάντηση και ταυτόχρονα διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης βωξίτη που διοργάνωσε ο εξωραϊστικός & πολιτιστικός σύλλογος Βαρέας Μεγάρων σε συνεργασία με την ακαδημία αλιευτικών δραστηριοτήτων Ελλάδος στις 17 Σεπτεμβρίου, στην παράλια της Βαρέας έδειξε τον δρόμο και βρίσκει συνεχώς νέους συμμάχους στην δράση αυτή κατά της οικολογικής και περιβαλλοντικής καταστροφής.

Το Μ.S.Α
Πεζοπορία στα Γεράνεια Όρη πραγματοποίησε το Μ.S.A – Mountain Sports Activities 24/9/3017 . Η πεζοπορία αυτή ήταν διαφορετική από τις καθιερωμένες που γίνονται κατά καιρούς για τον λόγο ότι πραγματοποιήθηκε μια διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης του βωξίτη όπου ανάδειξαν το σοβαρό πρόβλημα που θα ύπαρξη στις φυσικές δραστηριότητες του ανθρώπου πέραν της υγείας του αλλά και της οικολογικής περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής.
Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου:

ΑΛΕΠΟΧΩΡΕΙΑ 2017 «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ»
Ο Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου διοργανώνει τον 4ο διασυλλογικό αγώνα ΑΛΕΠΟΧΩΡΕΙΑ 2017 «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ» στις 7-8 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας. Ο όμιλος έχοντας οικολογική συνείδηση θα προβεί και αυτός σε διαμαρτυρία να αναδείξει το μείζον θέμα της περιοχής μας.

Ο σύλλογος μας θα είναι δίπλα σε κάθε σύλλογο, φορέα, ομοσπονδία, ομάδα πολιτών , που θα δραστηριοποιείται κατά της εξόρυξης βωξίτη όπου αν πραγματοποιηθεί θα σημάνει αμέσως κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και των επόμενων γενεών, καθώς και του οικολογικού περιβαλλοντολογικού συστήματος και της περιοχής μας».