Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων, λάβαμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά η οποία επικρατεί και επιδεινώνεται στο Δήμο Μεγαρέων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

Τα τελευταία χρόνια στα Μέγαρα παραηρείται μια αύξηση αδέσποτων ζώων (σκύλων) τα οποία έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρά ατυχήματα. Το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων όχι μόνο έχει αυξηθεί αλλά και η συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών είναι επιθετική , σε σημείο πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ανήλικων μαθητών όσο και των ενήλικων περαστικών. Αυτό, άλλωστε αποδεικνύεται και από τις απανωτές αναφορές και καταγγελίες συμπολιτών μας τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και σε άλλες Υπηρεσίες.

Ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες, τα περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε ανθρώπους διαδέχονται το ένα το άλλο με αποκορύφωμα τις σοβαρές επιθέσεις και το δάγκωμα δύο μαθητών, με αποτέλεσμα την άμεση μεταφορά και παραμονή τους στο νοσοκομείο αλλά και το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί.

Δεν είμαστε σε θέση επακριβώς να γνωρίζουμε ποιος ή ποίοι ευθύνονται για την αύξηση και τη μη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Γνωρίζουμε πως σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από το νόμο 4235/2014 την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα αδέσποτα ζώα την έχει ο εκάστοτε δήμος . Με την έννοια αυτή ιδιοκτήτης των αδέσποτων ζώων στα Μέγαρα είναι ο Δήμος Μεγαρεών!!! Άρα και ο κύριος υπεύθυνος .

Ως εδώ όμως!!! Φτάνει πια η ασυδοσία και η ανευθυνότητα. Επιτέλους, ας εφαρμοστεί ο νόμος και ας συνετιστεί ο Δήμος, πριν ακόμα είναι πολύ αργά, πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα.

Καλούμε το Δήμο Μεγαρέων καθώς και τη πολιτεία μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς της να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι των ανθρώπων αλλά και των ζώων.

Παρόλα αυτά, εμείς δηλώνουμε τη διαθεσιμότητα μας για τη συμμετοχή σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο αφενός την άμεση αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης και αφετέρου τη πρόληψη εμφάνισης αντίστοιχων προβλημάτων στο μέλλον.

Απαιτούμε δράση ΤΩΡΑ!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ